Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΥΕΘΑ για την υπερφορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν οι απόστρατοι: - "Το ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας"

 




Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2028/24-12-2021) με θέμα: «Ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης αυτοτελούς φορολόγησης των αναδρομικών»


Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 2028/24-12-2021) με θέμα: «Ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης αυτοτελούς φορολόγησης των αναδρομικών»


ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 2028/24-12-2021 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Ανάγκη νομοθετικής πρόβλεψης αυτοτελούς φορολόγησης των αναδρομικών», σας γνωρίζω ότι το ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς άπτεται θεμάτων γενικότερης φορολογικής και οικονομικής πολιτικής, εμπίπτει δε στις αρμοδιότητες του συνερωτώμενου Υπουργείου Οικονομικών. 

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία συνεκτιμούν τις απόψεις και τα αιτήματα των Ενώσεων Αποστράτων και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για την διευθέτηση όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ