Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Τι τραβάνε και αυτοί οι κακόμοιροι οι αρμοί της εξουσίας


 

Τι τραβάνε και αυτοί οι κακόμοιροι οι αρμοί. Είναι οι αγαπημένοι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τους συνδέουν με την εξουσία. Οχι αυτή που έχασαν, αλλά αυτή που προσδοκούν να επανακτήσουν. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως έχασαν την εξουσία γιατί δεν είχαν καταλάβει όλους τους αρμούς της.

Τώρα, τη δεύτερη φορά, θα είναι αλλιώς τα πράγματα. Και όπως είπε η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, τους 54 μήνες που κυβερνούσαν μαζί με τους ΑΝΕΛ, οι δικαστές, επειδή δεν ήταν φιλικοί προς το κόμμα της, έβαζαν εμπόδια στο πρόγραμμά του. Δηλαδή έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν προφυλάκισαν τουλάχιστον τον Αδ. Γεωργιάδη αλλά και τον Ανδρ. Λοβέρδο, ώστε να κερδίσουν τις εκλογές.

Πώς θα θεραπευθεί αυτή η δράση των δικαστών τη δεύτερη φορά Αριστερά; Μα θα φτιάξουμε μια νέα σχολή δικαστών, όπως προανήγγειλε ο κ. Π. Πολάκης και από εκεί θα βγαίνουν δικοί μας δικαστές, πιστοί στη σοσιαλιστική νομιμότητα, οι οποίοι και δεν θα μας προβάλλουν εμπόδια με στείρους νομικισμούς. Οποιος δεν πιστεύει αυτά που διαβάζει, υπάρχουν στο Διαδίκτυο τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα.

Τώρα, να πάρω στα σοβαρά όλα αυτά και να προσπαθήσω να τα αντικρούσω, θα υποτιμήσω τη νοημοσύνη του αναγνώστη. Το πρόβλημα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθούν τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας. Και είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν τους αποδέχονταν δεν θα ήταν μαρξιστές.

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση αυτά που ακούμε να λένε. Απλώς να γνωρίζουμε πως τα εννοούν και τα κουβεντιάζουν μεταξύ τους σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Λέει ο κ. Πολάκης πως θα φτιάξουμε μια δική μας σχολή δικαστών και όσοι τον άκουσαν, πλην των συντρόφων του, δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους.

Θέλουν να δώσουν ένα όραμα στο εναπομείναν φανατισμένο ακροατήριό τους για το πώς θα είναι η νέα εξουσία. Σκληρή και αμείλικτη τιμωρός. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να ξανακυβερνήσουν. Και για να ξανακυβερνήσουν θα πρέπει να κερδίσουν τις εκλογές, κάτι που φαίνεται χλωμό με τα σημερινά δεδομένα. Και με αυτά που λένε γίνεται χλωμότερο.



πηγή:https://www.kathimerini.gr/opinion/561703915/oi-armoi-tis-exoysias/