Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Η ποιότητα της Δημοκρατίας - Σωρηδόν τα αυτογκόλ, ασταμάτητος ο κατήφορος!


 




Η ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαρχής γίνει αντικείμενο εξέτασης και σφοδρών αντιδράσεων. 

Μετά από τόση και τόσο έντονη κριτική, θα περίμενε κανείς να δει μια κάποια, έστω μικρή, βελτίωση. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει! Με αποτέλεσμα η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα να χαμηλώνει, αργά αλλά σταθερά..

Πριν λίγες ημέρες, ακούσαμε τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, να κατηγορεί την κυβέρνηση για "παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη". Ο άνθρωπος επί της διακυβέρνησης του οποίου εξελίχθηκαν περιστατικά όπως "το μεγαλύτερο σκάνδαλο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας" (Novartis) και ο οποίος επέτρεπε στον κυβερνητικό του εκπρόσωπο να επισκέπτεται τον Άρειο Πάγο "για ενημέρωση", κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

Ο άνθρωπος που δεχόταν να συγκυβερνά με πολιτικό ο οποίος συνήθιζε να μηνύει δημοσιογράφους... προληπτικά αλλά και να συνομιλεί με βαρυποινίτες για ανοικτές ποινικές υποθέσεις, κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη! 

Ο πρωθυπουργός που κατήργησε δημόσια και βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας ενός πολίτη (υπόθεση Ριχάρδου) και ο οποίος προεξόφλησε φανερά και επίσημα μελλοντική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπόθεση τηλεοπτικών σταθμών), θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να κατηγορεί άλλους για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη!

Είτε έχει επιλέξει να "ξεχάσει" όσα έγιναν στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνούσε, είτε δεν διαθέτει καμία αίσθηση της πραγματικότητας σε σύνδεση με τα λεγόμενα και τις πράξεις του είτε, απλούστατα, εξακολουθεί να θεωρεί τον λαϊκισμό και το "παραμύθι", πεμπτουσία για την άσκηση αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί σοβαρός πολιτικός που γεννά σεβασμό και προσφέρει ουσιαστικά στην παραγωγή πολιτικών ουσίας.

Αντίστοιχη, λαϊκιστική και "παραμυθένια" στάση τηρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο θέμα της ψήφου των ομογενών. Το οποίο θέμα δημιούργησε στέλεχός του! Εκ του μη όντος και ως μη όφειλε! Εκτός εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μας πείσουν ότι η κυρία Τζάκρη δεν γνωρίζει πώς να δώσει μία διαφορετική, περισσότερο πολιτική, απάντηση στο ερώτημα των περιορισμών της ψήφου των ομογενών! Σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε!

Παρ’ όλα αυτά, αντί να επιδείξει σοβαρότητα και να συζητήσει μια πρέπουσα λύση στο θέμα, ο Αλέξη Τσίπρας επέλεξε μια ακόμη από τις γνωστές και αποδεδειγμένα ολέθριες για τα ποσοστά του κόμματός του, κωλοτούμπες των 360ο (sic). Αφού "άδειασε" την κυρία Τζάκρη μη αποδεχόμενος το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επανήλθε στην ευτράπελη και αποδεδειγμένα μη αποδεκτή πρότασή του περί τεσσάρων βουλευτών επικρατείας, αλλά χωρίς να προσμετρώνται οι ψήφοι της ομογένειας, στο εκλογικό αποτέλεσμα! Κοινώς, "έφτυσε" πολιτικά κατάμουτρα τους ομογενείς, για μία ακόμη φορά, δίνοντας στην ψήφο τους υποδεέστερη αξία! 

Τι πιστεύει ότι θα κερδίσει από αυτήν την θέση, παραμένει άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι απέδειξε για μία ακόμη φορά σε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τα πεπραγμένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα κινούνται παράλληλα, χωρίς καμία ουσιαστική ελπίδα να συναντηθούν και να συνυπάρξουν ποτέ!

Όμως το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν περιορίζεται στην έλλειψη σοβαρότητας. Εάν η σοβαρή και υπεύθυνη στάση ήταν το μόνο ζητούμενο, θα μπορούσε να επιλυθεί. Το πρόβλημα φτάνει πολύ πιο βαθιά!  

Όταν ένα κόμμα επιτρέπει σε μέσα που ξεκάθαρα πρόσκεινται σε αυτό να εξομοιώνουν τα ΑΕΙ της χώρας με το Άουσβιτς ή να εμφανίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδος ως αδιάφορο συνοδοιπόρο δολοφόνων, το πρόβλημα δεν είναι απλά η έλλειψη σοβαρότητας! Είναι η έλλειψη σεβασμού! Σεβασμού προς την πραγματική ελευθερία της έκφρασης, σεβασμού προς την ίδια τη Δημοκρατία!

Κι όταν κάποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τόσο θεμελιώδη και βασικά στοιχεία της ανθρώπινης κοινωνίας, η αιτία μπορεί να είναι μόνο μία: η απόλυτη έλλειψη αυτοσεβασμού. Μία έλλειψη η οποία καλύπτεται, μόνο όταν η κατρακύλα σταματήσει με βρόντο, στον απόλυτο πάτο.

Δυστυχώς, για τη Δημοκρατία και τη χώρα ολόκληρη, όπως όλα δείχνουν, ο πάτος της κατάντιας Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πολύ βαθύτερα. Θα δούμε πολύ χειρότερα!
Δυστυχώς...

Πέτρος Λάζος




πηγή:https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3538547/soridon-t-autogkol-astamatitos-o-katiforos