Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ιαχές πολέμου από τον Ερντογάν: "Αυτοί που δεν κάθονται στο τραπέζι και αγωνίζονται με τις σπασμένες στρατιωτικές τους δυνάμεις, να δουν τι κάνει ο στρατός μας!"





"Όταν σπάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν μια χώρα με 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στις από ένα νησί 10 τ.χλμ., στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βρήκαμε κανέναν στο πλευρό μας", είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στην ατζέντα του οποίου βρισκόταν φυσικά και η κατάσταση στην αν. Μεσόγειο.
Λέγοντας ότι για την ασφάλεια των συνόρων της και ως προς το ζήτημα των δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα είναι σταθερή μέχρι το τέλος και θα συνεχίσει να παρακολουθεί ενεργά την πολιτική που εκτυλίσσεται ο Ερντογάν, συνέχισε ως εξής:
"Σε αυτούς που αντί να κάθονται στο τραπέζι μαζί μας, αγωνίζονται με τις σπασμένες στρατιωτικές τους δυνάμεις, αφήνω την ιστορία στην άκρη και τους λέω να εξετάσουν τουλάχιστον το διπλωματικό έργο και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας τα τελευταία 4 χρόνια. Δίνουμε τόση προσοχή, καθώς διαθέτουμε την υποδομή και τη βούληση να εμπλέξουμε αποτελεσματικά κάθε μηχανισμό, από τη διπλωματία έως τη στρατιωτική εξουσία, όταν είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας", είπε ο Ερντογάν.


πηγή:https://www.capital.gr/epikairotita/3478952/erntogan-autoi-pou-den-kathontai-sto-trapezi-na-doun-ti-kanei-o-stratos-mas