Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Γενικός ξεσηκωμός για τη Μακεδονία!




Οι διοργανωτές κάλεσαν τους αγρότες την Κυριακή 20 Ιανουαρίου να πάρουν τα τρακτέρ τους και να κλείσουν τα σύνορα
Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση
Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στη Μακεδονία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. Φορείς, σύλλογοι και πολίτες έχουν αρχίσει να οργανώνονται και να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ενώ ήδη έχουν κλειστεί λεωφορεία από κάθε σπιθαμή της χώρας για κάθοδο στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμμετοχή στο συλλαλητήριο αναμένεται να είναι τεράστια. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι
υπάρχει κάλεσμα από πατριώτες να βγουν αγρότες με τα τρακτέρ τους και να κλείσουν τα σύνορα.

Στον χορό των κινητοποιήσεων, με καταλήψεις, αναμένεται να μπουν και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει καταλήψεις και πορείες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Aγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ελλάδας καλώντας τους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 20ής Ιανουαρίου.
«Ελληνίδες μαθήτριες, Ελληνες μαθητές, εσείς που με τις κινητοποιήσεις σας πριν από δύο μήνες διατρανώσατε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης την αγνή σας αγάπη για την Ελλάδα, εσείς που αποδείξατε ότι είστε ικανοί να πιάσετε στα χέρια σας τις τύχες αυτού του τόπου και να αναδείξετε όπως της πρέπει αυτή την “όμορφη και παράξενη πατρίδα”, εσείς που μας κάνατε τους πανέλληνες να συγκινηθούμε και να νιώσουμε περήφανοι για το ότι η φύτρα αυτού του έθνους δεν μπορεί ποτέ να εκλείψει, αλλά περνάει από γενιά σε γενιά και μεγαλουργεί.

Προς εσάς, αγαπητά μας παιδιά, απευθυνόμαστε, την άνοιξη της ζωής και του τόπου μας, και υποκλινόμενοι μπροστά στην αγνότητα των αισθημάτων και του δυναμισμού σας σάς καλούμε: Δώστε μας την πνοή σας, την αύρα σας, τον παλμό σας. Πιάστε τον ρυθμό για την πατρίδα μας, τη Μακεδονία μας, και δώστε τον σε όλους τους Ελληνες την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2 μ.μ. στο Σύνταγμα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιτροπή.

πηγή:https://www.dimokratianews.gr/content/95007/genikos-xesikomos-gia-ti-makedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου