Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Συντάξεις και αναδρομικά : Τα αναδρομικά είναι νομική και ηθική υποχρέωση, η οποία «ανατρέπει μία άδικη απόφαση» - «Το μέτρο για τις συντάξεις δεν είναι αναγκαίο, δεν είναι διαρθρωτικό και μπορεί να ακυρωθεί».




Στην παρουσίαση ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου του πρωθυπουργού για την μεταμνημονιακή Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» της ΕΡΤ, με συνομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, σε μία συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν έντονη η σύγκρουση των δύο πλευρών.



Όσον αφορά στην πληρωμή των αναδρομικών σε Στρατιωτικούς, ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, είπε ότι είναι νομική και ηθική υποχρέωση, λόγω της απόφασης του ΣτΕ, η οποία «ανατρέπει μία άδικη απόφαση» που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Διορθώνουμε τις αδικίες, όπως κάνουμε αυτά τα τρία χρόνια, που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για το 2019 υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δέσμη μέτρων για τα οποία θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται, σύμφωνα με τις προβλέψεις και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και έχουν εγκρίνει οι θεσμοί, που προβλέπει υπέρβαση που θα αγγίζει τα 800 εκατ., ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι ακόμα παραπάνω.
Για το μέτρο περικοπής των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «το μέτρο δεν είναι αναγκαίο, δεν είναι διαρθρωτικό και μπορεί να ακυρωθεί».

πηγή:https://www.cnn.gr/oikonomia/story/146247/tzanakopoylos-h-perikopi-ton-syntaxeon-den-einai-anagkaio-metro-kai-mporei-na-akyrothei