Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΣΧΗΣ(ΠΖ) ε.α. ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


 








Βιογραφικό σημείωμα

ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Γεννήθηκε στο Κομπότι Άρτας το 1970. Παντρεμένος  και πατέρας δύο παιδιών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Πτυχιούχος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων   (ΣΣΕ).
Αποφοίτησε από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία και σχολές του στρατού ξηράς    

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ:
Το 1988 εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων   (ΣΣΕ). 
Το 1992 αποφοίτησε όπου ονομάστηκε ανθυπολοχαγός πεζικού και στη συνέχεια υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία του στρατού ξηράς.
Του ανατέθηκε η διοίκηση διαφόρων μονάδων, μεταξύ των οποίων Διοικητής του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας(2011-2013).   
Διετέλεσε επιτελής μονάδος, μεραρχίας και στο ΓΕΕΘΑ.
Του απονεμηθήκαν όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια  και διαμνημονεύσεις.
 Του απονεμήθηκε εύφημος μνεία από τον Α/ΓΕΣ διότι με κίνδυνo της ζωής του τη νύχτα 3 φεβ 2010 στη θαλάσσια  περιοχή της Καλύμνου διέσωσε τη ζωή στρατιώτη κατόπιν ναυαγίου.
Το 2013 αποστρατεύτηκε κατόπιν αίτησης του με τον βαθμό του Συνταγματάρχη.

   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

  ΕΡ:Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
ΑΠ:  αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση που μου έγινε να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αφενός μεν διότι η πρόταση αυτή προήρθε από συναδέλφους συγχωριανούς και φίλους  οι οποίοι όταν σε  θεωρούν άξιο να τους εκπροσωπήσεις τότε είναι δύσκολο έως αδύνατο να αρνηθείς , αφετέρου δε διότι ο ίδιος νιωθώ ότι έχω την δύναμη την γνώση και εμπειρία αλλά κυρίως την θέληση για να προσφέρω με όσες δυνάμεις διαθέτω στο τόπο μας κάτι το οποίο έκανα και από τη θέση του Διοικητή του κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων Άρτας  όπως καλά γνωρίζουν όλοι ο αρτινοί.
ΕΡ: Γιατί με τον συνδυασμό του Αλεξάνδρου Καχριμάνη
ΑΠ: Ο  συνδυασμός του Αλέξανδρου  Καχριμάνη είναι η μόνη αυτοδιοικητική πρόταση που έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με το τόπο μας που λειτουργεί σεβόμενος τα κόμματα αλλά το μόνο που ζητά από αυτούς που τον στελεχώνουν είναι να κατεβάσουν τις κομματικές ταυτότητες  και να έχουν μόνο μια ταυτότητα αυτή του ηπειρώτη κάτι που με εκφράζει απόλυτα μιας και μέχρι τώρα δεν έχω ενταχθεί σε κομματικό σχηματισμό αλλά πάντα επιδίωκα την συνεργασία με όλους διότι τα προβλήματα δεν λύνονται όταν είμαστε περιχαρακωμένοι ή πίσω από κομματικές αγκυλώσεις κάτι που έκανα και από την θέση που κατείχα και που είχα άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς.
ΕΡ: Με  ποια τα κριτήρια πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες τους υποψηφίους
ΑΠ: Οι πολίτες καλούνται να εμπιστευτούν τις τύχες τους για την επόμενη πενταετία. Καλούνται να επιλέξουν εκείνους που θα είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση και στην επίλυση των προβλημάτων τους που δεν θα έχουν την ενασχόληση με τα κοινά ως πάρεργο ή ως ένα ακόμη τίτλο στο βιογραφικό τους ή ως σκαλοπάτι ανέλιξης. Καλούνται να επιλέξουν εκείνους που μπορούν να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν, να προτείνουν, να έχουν γνώση και εμπειρία στη διοίκηση που θα βρίσκονται πάντα δίπλα στο πολίτη και θα  δίνουν λύσεις στα ζητήματα τους όχι από το γραφείο αλλά από το πεδίο των προβλημάτων.
ΕΡ: Ποιο το όραμα σου για την Άρτα και την Ήπειρο

ΑΠ: Θα πω κάτι που αν το καταφέρουμε πιστεύω ότι περικλείει τα πάντα και αυτό είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας να έχουν την δυνατότητα να ζουν να δημιουργούν και ευημερούν στο τόπο να μην αναγκάζονται  φύγουν και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε διότι ο τόπος μας έχει πλούτο που όμως μένει ανεκμετάλλευτος ή αναξιοποίητος και αυτός ο πλούτος βρίσκεται στη θάλασσα ,στην πεδιάδα, στο ορεινό όγκο στο πολιτισμό στον τουρισμό παντού αρκεί εργασθούμε ως αρτινοί και με όραμα και όχι μόνο ως διαχειριστές . Πρέπει να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν για το αύριο για τα παιδιά μας για όσους από εμάς θα ζούμε στο τόπο μας  και θέλουμε να προσφέρουμε . Μάθαμε να φέρνουμε σε πέρας το έργο που αναλαμβάνουμε και αυτό θα κάνουμε και τώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου