Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η ΛΑΣΠΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ !!!!!



202766-630x807Όλοι εμείς που γνωρίζουμε τον Στρατηγό Παναγιωτάκη απο την αρχή κουμπωθήκαμε …Ποιος άλλωστε να πιστέψει οτι ο Στρατηγός Παναγιωτάκης ο ψυχρός αλλά δίκαιος και πάντα έτοιμος να υποστηρίξει και όχι να «πουλήσει «τον αξιωματικό του,  όταν είχε δίκιο ;
 Ποτέ δεν ήταν εύκολος άνθρωπος ο Παναγιωτάκης ,απο την εποχή που ήταν διοικητής στην 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ με το χαρακτηριστικό ψηλό του τζόκεϊ στο κεφάλι του και το δείκτη πάντα στα χέρια , έπαιρνε τα βουνά και τα λαγκάδια και γύριζε τις διασκορπισμένες πυροβολαρχίες από την Κύμη μέχρι το Αιγάλεω  ,ημέρα και νύχτα !
Ποτέ με στολή πάντα με τη φόρμα και  άρβυλα ,ποτέ δεν θα έπαιρνε μέρος σε τραπέζια που τις ατελείωτες βάρδιες και βλάβες των RADAR στήναμε στις βουνοκορφές για να περάσει η ώρα …φρόντιζε όμως πάντα να μας στείλει μια κονσέρβα ,λίγο ψωμί και πάντα ήταν παρών σε όλες τις βλάβες των υλικών, αλλά και σε όλες τις επιφυλακές !
 Στην Αμερική άφησε Ιστορία όταν πέρασε αρκετές αλλαγές στο βελτιωμένο σύστημα ΧΩΚ που ήταν και άριστος γνώστης ,αλλά πάντα ζητούσε το κάτι παραπάνω από τους Αξιωματικούς του !
Σαν Αρχηγός ήταν ο μοναδικός που ενδιαφέρθηκε και έκανε πράξη αρκετά ευεργετήματα στο προσωπικό που στην κυριολεξία τον λάτρεψε !
Ρουσφέτια δεν έκανε ,αλλά πήγαινε με τις (μπάντες τους Πολεμιστές) ,τους Αξιωματικούς που έπαιρναν πρωτοβουλία και δεν ήταν του »αναφέρω το γεγονός »
 Σίγουρα δεν ήταν ο χλιδάτος Αξιωματικός ,ούτε του άρεσαν οι δεξιώσεις και τα τραπεζώματα με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους !
 Γνώριζε πολλά και διάβαζε περισσότερα …Ρώταγε πολλά και πάντα ζητούσε να μάθει τη γνώμη των πολεμιστών ,αυτών των απείθαρχων Αξιωματικών που δεν είχαν ποτέ σιδερωμένη τη φόρμα ,ούτε τα άρβυλα βαμμένα αλλά έπιαναν το στόχο από εκατοντάδες χιλιόμετρα και ήταν πρώτοι στις βολές !
Λάτρευε τις επιθετικές ενέργειες και τις ξαφνικές επιφυλακές όπου ξεχώριζε η ετοιμότητα της Μονάδος του!
Σε αυτόν το άνθρωπο έριξαν λάσπη και μάλιστα με το τσουβάλι …Έπεσαν από τα σύννεφα οι Αξιωματικοί που υπηρέτησαν μαζί του ,όταν κυκλοφόρησε το όνομα σε εμπλοκή δήθεν με μίζες !
 Ο Παναγιωτάκης δεν έπαιρνε εύκολα από λόγια και πάντα υποστήριζε τον Αξιωματικό που έλεγε οτι το τάδε σύστημα δεν κάνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις …Το πόσα συστήματα άχρηστα φορτωθήκαμε είναι σε όλους γνωστό , ακόμη και σε εκείνους τους πολιτικούς που απαγόρεψαν στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να έχει ψήφο στο ΚΥΣΕΑ για να μην ξεχνιόμαστε !
 Τι είπε ακριβώς ο Ευσταθίου που έδωσε τα ονόματα και τα ποσά ,που όμως πως είναι δυνατόν να θυμάται ποσά 50.000 και 100.000χιλ ευρώ και ονόματα Αποστράτων Αξιωματικών και να μην θυμάται ,αφού λέει πέρασαν πολλά χρόνια ,τα υπόλοιπα 24,5 εκ ευρώ που πήγαν , σε ένα σύνολο 26 εκ ευρώ (σύμφωνα με την δικογραφία ) που κινήθηκαν από τους λογαριασμούς του ;
Τι είπε όμως στην απολογία του για τον Στρατηγό Παναγιωτάκη ο Ευσταθίου , ενώ για άλλους φαίνεται ότι έπαθε αμνησία !
 )Τον Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη (Πρώην Α/ΓΕΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου, επειδή μετά την αποστρατεία του παρεκλήθη, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονος στα αντιαεροπορικά όπλα, να εκπονήσει μελέτη εργονομίας και εγκαταστάσεως του ASRAD επί οχήματος 4×4 HUMMER, καθώς επίσης τυχόν βελτιώσεις του ASRAD κατά τη διάρκεια παραγωγής του συστήματος. Οι προτάσεις βελτιώσεων του κ. Παναγιωτάκη υιοθετήθηκαν από την STN ATLAS και έγιναν κατά την παραγωγή του ASRAD. Εξ’ όσων γνωρίζω έχουν εφαρμοστεί στα ASRAD του Γερμανικού Στρατού.
 Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Στρατηγός  έκανε την μελέτη ,ούτε αν πήρε  αυτά τα χρήματα ,ούτε αν τα δήλωσε στην εφορία …Αλλά απο πότε είναι αδίκημα να σου ζητάνε μελέτη σαν εμπειρογνώμονας και να πληρώνεσαι για αυτήν την μελέτη ;
Είχε κάποια δημόσια θέση κατά την διάρκεια της μελέτης αλλά και την εκτέλεση της  που να επηρέαζε τις αποφάσεις των εξοπλισμών της Στρατιωτικής ή της Πολιτικής Ηγεσίας τότε ο Στρατηγός ε.α Παναγιωτάκης  ; Γιατί του Ευσταθίου σπηλώνει ενώπιον του ανακριτού για μετά την αποστρατεία !
Μήπως κάποιοι θέλουν να ρίξουν λάσπη στους Στρατιωτικούς που του παίρνει και εύκολα η μπάλα; Για να δούμε όμως τι άλλο… θα βγάλει η ανάκριση και επανερχόμαστε !
πηγη: VETERANOS