Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Πόσο σ’ αγαπώ και πόσο με πονάς Ελλάδα μου.



Πηγή:  GREEK NATIONAL PRIDE   (Μαρτίου 30, 2013 - Αναρτήθηκε από τον/την  | "Greek National Pride" blog,)

CRYING_GAMEΜε τρώει και με βασανίζει σαν απλώς και ταπεινός Έλληνας το μαράζι για ό, τι δεν έκανε διαχρονικά  η Ελλάδα μας  στις σχέσεις της με την Τουρκία και τους  άλλους εχθρούς της αλλά και δήθεν φίλους και δήθεν συμμάχους της.

Δεν πήρε ποτέ εκδίκηση για τα κακά που της έκαναν οι τούρκοι και δεν απάντησε ποτέ δυναμικά στις πράξεις τους και πόσο δε μάλλον στις απειλές τους.

Η λέξης «αντίποινα» ή «εκδίκηση» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών από την μικρασιατική καταστροφή ως και σήμερα.

Τα αντίποινα και η εκδίκηση βάζουν τον εχθρό σου να υποστεί  τέτοιες βλάβες που τον κάνουν να  σε σέβεται θέλει δεν θέλει  και να σκέφτεται δύο και τρείς φορές πριν καν τολμήσει να σου κάνει κάτι που θα σε βλάψει.

Έτσι κάνουν άλλωστε όλες οι χώρες εκείνες οι οποίες θέλουν να τις σέβεσαι (π.χ. Ισραήλ, ΗΠΑ, και άλλες).

 Στην σκληρή και αδυσώπητη γεωπολιτική σκακιέρα δεν ισχύει το : «αν φας ένα χαστούκι στο δεξίμάγουλο, γύρνα και το άλλο»

Εδώ ισχύει το : «οφθαλμόν αντί οφθαλμών και οδόντα αντί οδόντων»



Smyrna_BURNING_from_sea_800_bg

Ας πάρουμε σαν αφετηρία το 1922 και την απώλεια της Μικράς Ασίας.

Η  καταστροφή της Σμύρνης το 1922 και προπάντων η σφαγή και ο βιασμός του Ελληνικού πληθυσμού και Ποντιακού ελληνισμού θα ήταν μια αφορμή να ανταπαντήσει η Ελλάδα με κατάληψη της Κωνσταντινούπολις  που ήταν απολύτως εφικτό το 1922 για όσους ξέρουν ιστορία.

Και μια ερώτηση προς ευήκοα ώτα από  εμένα τον αδαή.



h_averof

Αν το θωρηκτό Αβέρωφ πήγαινε στην Σμύρνη και ισοπέδωνε με τα κανόνια τα πάντα μετά από την κατάληψη της Σμύρνης από τους τούρκους στρατιώτες  με ταυτόχρονη κατάληψη (ανακατάληψη ) της Πόλης  ποια θα ήταν σήμερα τα αποτελέσματα;

Αντιθέτως η Ελλάδα δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Το Έπος του 40.

Πάμε στο 1940 και στον Β παγκόσμιο πόλεμο όπου  η Ελλάδα ήταν ουδέτερη χώρα.

(Όπως και η Τουρκία – ο επιτήδειος ουδέτερος )

Στον πόλεμο (με όσα συνεπάγονται απ’ αυτόν σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές καταστροφές) η Ελλάδα μπήκε για χάρη των Άγγλων…. συμμάχων.

Εγώ λέω ότι καλώς μπήκε.

Αλλά τι αποκόμισε από αυτό;



70997640703073401467

Οι Ιταλοί του Μουσολίνι  των οποίων δεν απείχε καθόλου μα καθόλου από τους σημερινούς νέο-Οθωμανούς τούρκους η έπαρση και η αλαζονεία τους  (ίσως και ο υπέρ- οπλισμός τους) κατατροπώθηκαν , εξευτελίστηκαν και αποδεκατίστηκαν από τον  φτωχότερο σε υλικό Ελληνικό  στρατό (κάτι περίπου σαν τον σημερινό στρατό)  .





Adolf-Hitler 2Η Ελλάδα είναι η αιτία που έχασαν οι γερμανοί τον πόλεμο στην Ρωσία (με ότι συνεπάγεται από αυτό ) αφού οι Κρητίκαροι  εξευτέλισαν και αποδεκάτισαν τους επίλεκτους των επίλεκτων του Χίτλερ οι οποίοι απλά θα πήγαιναν να καταλάβουν την Κρήτη και μετά σαν καλοί στρατιώτες θα ρίχνονταν στην μάχη της Ρωσίας.

Οι κρητικοί τους χάλασαν την συνταγή δια παντός.

2 maxh+ths+krhths


Τι πήρε ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της στον πόλεμο  η Ελλάδα που μάτωσε, που νίκησε, που αντιστάθηκε , που έγινε παράδειγμα προς μίμηση από τις μεγάλες δυνάμεις, που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως σχετικά με τον πληθυσμό της ;


1947

Τα Δωδεκάνησα.

Το 1947 ενώνονται τα Δωδεκάνησα και πάλι με τον κύριο κορμό της μάνας Ελλάδας.



Η Βόρειος Ήπειρος;

Β.+ΗΠΕΙΡΟΣ+ΑΕΤΟΣΓιατί δεν πήραμε και πάλι στην αγκαλιά της Μάνας Ελλάδας  την Βόρειο Ήπειρο;

Μείναμε με το όνειρο.





images

Αφού είμαστε νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου και οι Αλβανοί είναι οι ηττημένοι , αφού μάλιστα ντύθηκαν με τις ναζιστικές στολές του Χίτλερ και πολέμησαν στο πλευρό του εναντίον των συμμάχων.

Που ήταν οι έλληνες πολιτικοί ταγοί να απαιτήσουν και μάλιστα με τσαμπουκά την Βόρειο Ήπειρο μαζί με τα Δωδεκάνησα;



...............


Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο   εδώ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου