ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία - Ξέμειναν από φαγητό οι Ρώσοι στρατιώτες- Βοήθεια από την Κίνα ζήτησε ο Βλαδίμηρος






 Η Ρωσία έχει ζητήσει τόσο στρατιωτική όσο και οικονομική βοήθεια από την Κίνα εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το CNN.

Μεταξύ της βοήθειας που ζήτησε η Ρωσία ήταν προσυσκευασμένα, μη ευπαθή κιτ στρατιωτικών τροφίμων, γνωστά στις ΗΠΑ ως "γεύμα, έτοιμο προς κατανάλωση" ή MRE, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το αίτημα υπογραμμίζει τις βασικές υλικοτεχνικές προκλήσεις που στρατιωτικοί αναλυτές και αξιωματούχοι λένε ότι εμπόδισαν την πρόοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία — και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη θεμελιώδη ετοιμότητα του ρωσικού στρατού. 

Οι μονάδες που αναπτύσσονται έχουν συνήθως ξεπεράσει τις πομπές ανεφοδιασμού τους και αναφορές δείχνουν ότι ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν σε παντοπωλεία αναζητώντας τροφή καθώς η εισβολή έχει προχωρήσει.

Μία από τις πηγές είπε ότι το φαγητό μπορεί να είναι ένα αίτημα που η Κίνα θα ήταν πρόθυμη να ανταποκριθεί, επειδή σταματάει να παρέχει πολεμική βοήθεια που θα θεωρούνταν πρόκληση από τη Δύση.

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Κίνα έχει εκφράσει τη διάθεση να παράσχει στη Ρωσία ζητούμενη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο του πολέμου κατά της Ουκρανίας, δήλωσε στο CNN δυτικός αξιωματούχος και Αμερικανός διπλωμάτης και μεταφέρει ό,τι γνωρίζει στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Κίνα σκοπεύει να παράσχει στη Ρωσία αυτή τη βοήθεια, λένε στο CNN αξιωματούχοι των ΗΠΑ που γνωρίζουν τις μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας έντονης, επτάωρης συνάντησης στη Ρώμη, ένας κορυφαίος βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Κινέζο ομόλογό του για "δυνητικές επιπτώσεις και συνέπειες" για την Κίνα εάν θα υπάρξει υποστήριξη προς τη Ρωσία, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Διαψεύδει η Κίνα 

Η Κίνα πάντως διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία της ζήτησε στρατιωτική βοήθεια για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διαδίδει "κακόβουλη παραπληροφόρηση" που κινδυνεύει να οξύνει τη σύγκρουση.

"Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα διαδώσει κακόβουλη παραπληροφόρηση εναντίον της Κίνας στο θέμα της Ουκρανίας", ανέφερε η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο σε ανακοίνωσή της προς το Reuters.

"Η Κίνα διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών", πρόσθεσε.

"Πρώτη προτεραιότητα τώρα είναι να αμβλυνθεί η κατάσταση, αντί να προσθέσουμε λάδι στη φωτιά και να εργαστούμε προς μια διπλωματική διευθέτηση, αντί να κλιμακώνουμε περαιτέρω την κατάσταση".



πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3621253/xemeinan-apo-fagito-oi-rosoi-stratiotes-kai-o-poutin-zitise-boitheia-apo-tin-kina-diapseudei-to-pekino