ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Σχης ε.α. Αναστάσιος Φαραντάτος - O Σημαδιακός Φεβρουάριος - Προδοσία, Αίμα και Υποκρισία




Tου Σχου ε.α. Αναστασίου Φαραντάτου, 

μέλους ΔΣ/ΕΑΑΣ 

Στις 12 Φεβρουαρίου 2019 τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών. Παρά τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού, που κορυφώθηκαν με τα δυο πανελλήνια συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η τότε κυβέρνηση Τσίπρα, παρέδωσε εθνότητα και γλώσσα ,ως «μακεδονικές» στους αλλοφύλους γείτονές μας, τους σκοπιανούς. 

Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνον δεν αντέδρασε, ως αντιπολίτευση τότε, αλλά σιώπησε και με την ανοχή της φτάσαμε σήμερα να δηλώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια»! 

Όμως κάποιον άλλον Φεβρουάριο του 1913, στις 20 του μήνα, παραμονή της απελευθερώσεως των Ιωαννίνων ο στρατιώτης Νικόλαος Καββαδίας έγραψε ένα σημείωμα και το έκρυψε με μια πεντάρα στο πέλμα του κοντακίου του τυφεκίου του, που έλεγε: 

«Εν Μπιζανίω,20 Φεβρουαρίου 1913 Αγαπητέ Συνάδελφε, Σε χαιρετώ, Συ, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου. Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η Πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.

 Νικ. Καββαδίας ,Κοθρέα – Ένωσις Κεφαλληνίας» 

Το σημείωμα με την πεντάρα τα βρήκε το 1920 ο Λοχίας Λάμπης Ν. Βολονάκης,του Α΄ Λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού, που υπηρετούσε στη Μικρά Ασία, όταν συντηρούσε μια μέρα το όπλο του, τα φύλαξε και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. 

Εκείνοι οι στρατιώτες, με την ελληνική ψυχή, δεν είχαν καμία σχέση με τους σύγχρονους πολιτικούς μας, οι οποίοι αμαχητί παρέδωσαν το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας και οι οποίοι συνεχίζουν να ανέχονται αυτήν την ιστορική ύβριν!

Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, για να επιβάλει τη θέλησή της διά των όπλων. Χύθηκε αίμα. 

Σύσσωμη η ΕΕ, ο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εισβολή ανακοινώνοντας τις προθέσεις τους για επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Πόση υποκρισία! 

Η Βόρεια Κύπρος, τμήμα κράτους μέλους της ΕΕ, τελεί υπό τουρκική κατοχή από το 1974. Ποιες κυρώσεις έχουν επιβληθεί στην Τουρκία από την ΕΕ; 

Στο μυαλό μου ήρθε ο Περικλής Γιαννόπουλος (1869-1910), ο οποίος είχε γράψει: 

«Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί. Και είναι ανήθικο και άσκοπο καί να σας δώσουν κάτι καί να το δεχθείτε. Και να σας δώσουν, αν είστε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρει. Το ηθικό είναι, αν είστε σάπιοι, να σας ξεπατώσουν και να καθαρίσουν τη γη. Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί».(‘Εκκλησις προς το Πανελλήνιον Κοινόν)