ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Γιατί η Εισαγγελέας απέρριψε την αίτηση του Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.




 Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή της έκτισης της ποινής, αποδεχόμενο την πρόταση την οποία είχε κάνει νωρίτερα και η εισαγγελέας από την έδρα.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα, η εισαγγελέας Λαμίας, κατά την αγόρευσή της, ανέφερε ότι ο κρατούμενος αυτοβούλως υπέβαλε τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις επιπλοκές στην υγεία του και ως εκ τούτου πρότεινε η αίτησή του να μη γίνει δεκτή ως μη βάσιμη.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι, ο νομοθέτης προβλέπει σε εξαιρετικές περιπτώσεις την αναβολή, όταν υπάρχει σοβαρή και ειδικά χρόνια ασθένεια, που δεν προκλήθηκε με τη βούληση του κρατουμένου, κάτι που δεν ισχύει στην εξεταζόμενη περίπτωση που η ασθένεια  προκλήθηκε με τη βούλησή του. Επισήμανε επίσης ότι επειδή γνωρίζει την κατάσταση έδωσε παραγγελία για την προστασία  της υγείας του κρατουμένου.

Επίσης, στην υπερασπιστική γραμμή προβλήθηκε το επιχείρημα ότι «ζητούν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας», τονίζοντας πως  «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής», αφήνοντας στην ευχέρεια του Δικαστηρίου για να αποφασίσει το διάστημα αποκατάστασης.

Η αναβολή εζητείτο από τους συνηγόρους μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφής είχαν ζητήσει να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φύλακές Δομοκού, παράλληλα με την αναβολή εκτέλεσης της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Η δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σ’ αυτές του Δομοκού παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό.


πηγή:https://www.liberal.gr/news/aperrifthi-to-aitima-tou-d-koufontina-gia-diakopi-ektelesis-tis-poinis/361014