ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ "ΑΥΤΟΓΚΟΛ" ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Πρόκληση! Αφίσα «ανεξάρτητης Θράκης»



Κόφτε το όλοι για τη Θράκη, εγκληματείτε …έκκληση εις ώτα


Με οδηγό την τεράστια εμπειρία πολλών ετών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, από ανώτατες κυβερνητικές θέσεις μέχρι απλό πολιτικό σχολιασμό, ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Ρουμπάτης, από τους ανθρώπους που  πάντοτε παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όσα λέει για τα αποκαλούμενα ως «εθνικά θέματα» και όχι μόνο, επιχείρησε από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, να απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές να δουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία το θέμα της Θράκης, προτού γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα.
Μην βάλουμε τα θέματα στο κέντρο της προεκλογικής εκστρατείας, δεν θα τα λύσουμε, είπε, καλώντας όλους να αφήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα μακριά από τα τηλεοπτικά παράθυραΌλοι έχουμε «αμαρτήσει», πρόσθεσε, ενώ οι ευθύνες είναι τεράστιες από τη μια άκρη του πολιτικού φάσματος ως την άλλη, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που λειτουργούν με άθλιο και εθνικά επικίνδυνο τρόπο, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο «στο ένα άκρο»
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σαν κοινωνία και πολιτικό σύστημα, ας κάτσουμε κάτω όλοι να δούμε -επιτέλους- τι θα κάνουμε, συνέχισε ο Ρουμπάτης. Είναι δεδομένος ο βρόμικος ρόλος του τουρκικού προξενείου, όμως δεν προσφέρουμε υπηρεσία στη χώρα με τον επιπόλαιο τρόπο που χειριζόμαστε αυτά τα θέματα. Θράκη δεν είναι μόνο η μειονότητα, Θράκη είναι πολύ περισσότερα πράγματα, χωρίς να έχει τον χρόνο να επεκταθεί… ίσως και καλύτερα.
Τουλάχιστον πέρασε το βασικότερο μήνυμα και μακάρι να το «έπιασαν» όλοι: Η χώρα δεν έχει περιθώρια για «αυτογκόλ», τουλάχιστον σε αυτή τη συγκυρία της Ιστορίας της. Εμείς να προσθέσουμε, ή μάλλον να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι η Τουρκία μονίμως δημιουργούσε θέματα όταν στην Ελλάδα επικρατούσε αναταραχή, με την οποιαδήποτε αφορμή.
Και στις μέρες μας, το να προβλέψεις πολιτική αστάθεια, ή έστω τριγμούς κάποια στιγμή στο κοντινό σχετικό μέλλον, θα θεωρούνταν μάλλον ως ασφαλής πρόβλεψη. Άρα, αυτό θα μπορούσε να το κάνει και κάποια «ενδιαφερόμενη χώρα», σχεδιάζοντας παράλληλα «σενάρια» με βάση αυτή την πρόβλεψη. Αν της βγουν, αν όλα κυλήσουν όπως τα προβλέπουν ή τα προσδοκούν…
Πόσες φορές πρέπει να επαναληφθεί το μοντέλο για να φιλοτιμηθεί το πολιτικό σύστημα και να λειτουργήσει προληπτικά; Με ένα μίνιμουμ συνεννόησης; Ή μήπως πρέπει πρώτα… να ωριμάσει;
πηγή:Defence point