ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ανασυγκροτήστε επειγόντως την Ογδόη Μεραρχία και αυξήστε την στρατιωτική θητεία στους 18 μήνες!!!

Πηγή: Αnalysts for Change (εδώ)



ΕΝΩ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ αναλυτές και μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες θεωρούν αδύνατη την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, προεξοφλώντας την αναγκαστική επιστροφή στη δραχμή.

Κι ενώ τα άδεια πλέον ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν «μαύρη τρύπα» και μία δυνάμει βόμβα, που δεν προσμετράται στους όμορφους, αγγελικούς λογιστικούς κόσμους του κ. Στουρνάρα. Κι ενώ η κοινωνία...
περνά έναν χειμώνα που αρχίζει να θυμίζει (εν καιρώ ειρήνης και τηρουμένων των αναλογιών) την προηγούμενη Γερμανική Κατοχή, είναι εξωπραγματικό να πιστεύει κανείς ότι τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, επί των οποίων εκτείνεται η χειμαζόμενη Ελλάδα, δεν θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πεινασμένων βαλκανίων γειτόνων μας.

Οι κυβερνήσεις του Μνημονίου, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», μείωσαν ως μη όφειλαν τις αμυντικές δαπάνες, ως εάν η Τρόϊκα έχει αναλάβει και την υπεράσπιση της Ελλάδας σε περίπτωση γεωστρατηγικής κρίσης. Η στρατιωτική θητεία συρρικνώθηκε στο έσχατο, ενώ οι ναύτες παρουσιάζονται και εκπαιδεύονται στον ναύσταθμο της... Τριπόλεως. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών εφοδιασμού, που ευτυχώς καλύπτονται με την φιλοπατρία ορισμένων επιχειρηματιών. Ταυτόχρονα, αποσυναρμολογήθηκε το δίκτυο στρατοπέδων και στρατιωτικών σχηματισμών σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερα η Ήπειρος και η Μακεδονία έχουν βρεθεί εκτεθειμένες, εν ονόματι της «ευρωπαϊκής προοπτικής» Αλβανών, Σκοπιανών κλπ. Το πολιτικό σύστημα, όμως, καθεύδει. Ούτε νύξη δεν ακούγεται για τα εθνικά θέματα. Η οικονομία υπό προϋποθέσεις (με κυριότερη τη ριζική αλλαγή πολιτικής, μαζί με τον εξοστρακισμό των υπευθύνων της χρεοκοπίας και την ανάδειξη νέων, υγιών πολιτικών δυνάμεων) κάποια στιγμή θα ανακάμψει. Απώλειες στην εθνική μας κυριαρχία, όμως, δεν αποκαθίστανται τόσο εύκολα, όπως έδειξε η τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και η αδυναμία εξεύρεσης λύσης επί σαράντα χρόνια.

Αυτήν τη στιγμή, Αλβανία και Σκόπια έχουν συνάψει στενή (πιο στενή δεν γίνεται) στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τι κίνδυνο διατρέχει η Ελλάδα σε περίπτωση κρίσης στο Αιγαίο. Επίσης, πληροφορίες από αρμόδιες πηγές αναφέρουν μία εξαιρετικά επικίνδυνη αναζωπύρωση του αλβανικού εθνικισμού, με δημιουργία αποσταθεροποιητικών μηχανισμών στα βορειοδυτικά μας σύνορα. Οι Τσάμηδες άλλωστε βρίσκονται αυτήν τη στιγμή επισήμως στην αλβανική Βουλή. Στον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια ετέθησαν τέτοια θέματα στο ταξίδι του στην Αλβανία.

Η Ογδόη Μεραρχία αποτελούσε επί δεκαετίες φόβητρο στον αλβανικό παράγοντα. Οι Αλβανοί δεν ξεχνούν ότι η ηρωική αυτή μεραρχία συνέτριψε Ιταλούς και Αλβανούς το 1940-1 και εισήλθε θριαμβευτικά στο Αργυρόκαστρο, το Τεπελένι και την Κορυτσά. Η διάλυσή της άφησε γεωπολιτικό κενό, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης οφείλει άμεσα να ανασυγκροτήσει την Ογδόη Μεραρχία, με έδρα τα Ιωάννινα. Υπάρχουν ακόμα άθικτα όλα τα κτίρια, τα στρατόπεδα και οι υποδομές στην Ήπειρο. Από τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους θα αντληθούν άμεσα 25.000 νέοι, που θα επανδρώσουν τις μονάδες. Η ανταπόκριση θα είναι τεράστια. Αντί να τους χορηγείται το (ληξιπρόθεσμο άλλωστε) επίδομα ανεργίας, καλύτερα να τους παράσχει το κράτος στέγη, τροφή, ενδυμασία και κυρίως αποστολή και καθήκοντα. Συν κάποιο ποσόν για έξοδα κινήσεως. Πιο φτηνά θα κοστίσει στον προϋπολογισμό.

Η ανασυγκρότηση της Ογδόης Μεραρχίας και ο εξοπλισμός της με σύγχρονα μέσα θα αποτελέσει ισχυρό γεωπολιτικό μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες και τις διάφορες εξτρεμιστικές και παραστρατιωτικές ομάδες τύπου UCK και UCC. Επίσης θα τονώσει το ηθικό των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών, που σήμερα βιώνουν συνθήκες άναρχης βίας όπως το πρόσφατο περιστατικό των Πρεσπών. Μαζί με αυτό, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επέκταση της στρατιωτικής θητείας στους δεκαοκτώ μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνον θα αυξηθεί κατακόρυφα το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων και θα επανδρωθούν οι άδειες ή σχεδόν άδειες μονάδες σε όλη τη χώρα. Αλλά και θα απορροφηθούν χιλιάδες άνεργοι, οι οποίοι θα αποκτήσουν ιδιότητα, η απουσία της οποίας είναι ψυχολογικά σημαντικότερη και από την απουσία εισοδήματος.