Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Αντεπίθεση αντιπροέδρου Ε.Α.Α.Σ: - Η ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ είναι εγκληματική - Η Πολιτική Ζύμωση που προήλθε από την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ έφερε θετικά αποτελέσματα - Τι έκανε ο Πρόεδρος του ΜΤΣ και εσείς για τα άδικα και μεροληπτικά μέτρα κατά των Αποστράτων


 

Καλησπέρα αγαπητοί συναδελφοι, μελη του ΔΣ/ ΕΑΑΣ και των Τοπικών Συμβουλίων (ΤΣ) των Παραρτημάτων της Ένωσης. Επι της εξέλιξης που μας ενημερώνετε όψιμα κ. Κουτρή, σχετικά με το σημαντικό θέμα του ΒΟΕΑ και μετά την επικοινωνία σας με τον Πρόεδρο του ΔΣ/ΜΤΣ, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω :

   - Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα, αφορά μεγάλη μερίδα Αποστράτων και πρέπει να εξετασθεί διεξοδικά , να μελετηθεί και να ληφθεί απόφαση επί αυτού από το ΔΣ/ ΕΑΑΣ.
   
   - Την απόφαση αυτή πρέπει να πάρετε  κ. Κουτρή ,ως εκπρόσωπος της Ένωσης στο Ταμείο και να την καταθέσετε στο ΔΣ/ΜΤΣ, ως άποψη της Ένωσης Αποστράτων  Αξκων Στρατού, για το συγκεκριμένο θέμα. Η προχειρότητα και η προβολή της προσωπικής γνώμης του οποιουδήποτε από εμάς, σε θεσμικά και υπηρεσιακά όργανα λήψης αποφάσεων, εν αγνοία του ΔΣ/ ΕΑΑΣ είναι πλέον παρελθόν.
  
    - Ενδεικτικά σχολιάζω μία από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που αφορά την τήρηση ιδιαίτερου λογαριασμού στον οποίο θα τηρούνται οι κρατήσεις ΒΟΕΑ, είναι μέτρο το οποίο είναι απαραίτητο να επανέλθει. Ίσχυε στο παρελθόν και καταργήθηκε το έτος 2000, αν θυμάμαι καλά. Πιστεύω ότι ήταν μεγάλο λάθος η αναφερόμενη τροποποίηση.
   
    - Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το ΜΤΣ έχει καθαρά κοινωνικό πρόσωπο, επ' ωφελεία των μετόχων και μερισματούχων του και πρέπει να λειτουργεί βάσει των ιδρυτικών σκοπών του.
   
   - Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η εισαγωγή του συζητουμενου θέματος ως θέμα στο ΔΣ/ΕΑΑΣ , η διεξοδική εξέτασή του και η λήψη απόφασης!!!
   
   - Το ΔΣ/ΜΤΣ να μετατοπισθεί χρονικά, σε ημερομηνία μεταγενέστερη του ΔΣ της Ένωσης ,κατά την συνεδρίαση του οποίου και θα ληφθεί σχετική απόφαση!!!
   
   - Είναι δεδομένο κ.Κουτρή, ότι η δράση φέρνει αντίδραση και ότι η Πολιτική Ζύμωση που προήλθε από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ/ ΕΑΑΣ έφερε θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα γίνουν περισσότερο ορατά στο άμεσο μέλλον. Η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι εγκληματική, κινείται εναντίον των συμφερόντων των Αποστράτων και κύρια προσπάθεια της Ένωσης είναι να μην εφαρμοστεί. Εργαζόμαστε μεθοδικά και στοχευμένα γι' αυτό!!!
   
  - Διερωτώμαι, με καλή πρόθεση, τί έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΣ και εσείς προσωπικά κ Κουτρή, από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι τις 19 Αυγούστου 2022 και από τις 19 Αυγούστου μέχρι σήμερα, για τα άδικα και μεροληπτικά μέτρα κατά της μεγάλης κοινωνικής ομάδος των Αποστράτων που προβλέπει η ήδη υπογραφείσα και δημοσιευθείσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση!!!
   
 - Υπογραμμίζεται αγαπητοί συνάδελφοι, ότι είναι η πρώτη φορά, που θέμα το οποίο τίθεται σε διαβούλευση στο ΔΣ/ΕΑΑΣ, κοινοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Κουτρή και στα Τοπικά Συμβούλια των Παραρτημάτων μας. Δέσμευση και υποχρέωσή μας είναι να ενημερώνουμε τα παραρτήματά μας και γενικά τα μέλη μας επί των αποφάσεων που λαμβάνονται για σοβαρά θέματα που τα απασχολούν και οι προτάσεις επίλυσής των και όχι η κοινοποίηση της γενόμενη διαβούλευση επί αυτών, πριν ληφθεί απόφαση, στα πλαίσια των εργασιών του ΔΣ.
   
  - Πως διασφαλιζεται το προβλεπόμενο ρητά εκ του νόμου, απόρρητο των διεργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου;
   
     Παρακαλώ για την άποψή σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Γιάννης Δεβούρος