Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Κυβέρνηση: Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών - Θα τεθούν σε αναστολή εργασίας μέχρι τη μέρα που θα εμβολιαστούν


 


Ο νόμος προβλέπει την αναστολή καθηκόντων για όσους από το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση. Και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

  • Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας μέχρι τη μέρα που θα εμβολιαστούν. Τότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν στις ίδιες θέσεις, καθώς θα έχουν αλλάξει  οι ανάγκες του ΕΣΥ και κατ΄ επέκταση είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εντός του ΕΣΥ.
  • Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον επόμενο μήνα, όσοι μπουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν εισπράξει για το μήνα Σεπτέμβριο -όσα αντιστοιχούν στις μέρες που θα είναι σε αναστολή- ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Το προβλέπει ο νόμος και σε κάθε περίπτωση ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας για όλους τους συμπολίτες μας και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες ενδεχομένως προκύψουν.

  • Το σχέδιο ξεκινάει μέσα από το κάθε νοσοκομείο, με αναδιάταξη δυνάμεων και καλύτερη κατανομή του προσωπικού.
  • Εφόσον χρειαστεί θα υπάρξουν συμβάσεις  με ιδιώτες, σε ότι αφορά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες.
  • Και βέβαια θα γίνουν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και θα αφορά το προσωπικό που θα καλύψει τις ανάγκες στις δομές υγείας λόγω αναστολής καθηκόντων αυτών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτή τη φορά μάλιστα για να περιοριστεί η γραφειοκρατία και οι προσλήψεις να γίνουν γρήγορα τις σχετικές αποφάσεις  θα υπογράφει ο αρμόδιος διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών, αποδεικνύοντας υψηλή ευθύνη έχουν ήδη εμβολιαστείΚαι βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απάντησε αρνητικά στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει γιατροί, νοσοκομειακοί και λοιπό προσωπικό ώστε να παγώσει η  υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.