Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ένας ναύαρχος σε οπερέτα - Η "τορπίλη" Αποστολάκη - Ο παρ ολίγον... εξωνημένος αποστάτης έγινε "άξιο" στέλεχος


 

Όταν -σύμφωνα με μαρτυρίες παριστάμενων- ο Αλέξης Τσίπρας χθες εξερράγη πληροφορούμενος πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον Μιχάλη Καλογήρου, διευθυντή του δικού του πολιτικού γραφείου για να τον ενημερώσει ότι ο στενός συνεργάτης του και πρώην υπουργός του Ευ. Αποστολάκης θα υπουργοποιηθεί, τίποτα δεν προμήνυε την "τορπίλη" του Ναυάρχου Αποστολάκη στον ανασχηματισμό, που ακολούθησε. 

Οι πρώτες αντιδράσεις της Κουμουνδούρου, πριν καν να πάρουν τη μορφή "ημι-ανεπίσημης" διαρροής, ήταν ενδεικτικές της οργής Τσίπρα: Αποστασία, εξαγορά, προδοσία, από τον Δημητριάδη το πληροφορηθήκαμε πριν από δέκα λεπτά,  δεν γνωρίζαμε τίποτα, ο Τσίπρας σε επικοινωνία του με τον Αποστολάκη πριν από μια εβδομάδα όταν τον ενημέρωσε για την πρόταση που δέχθηκε από τον Μητσοτάκη του ξεκαθάρισε ότι δεν είναι συναίνεση η αξιοποίησή του αλλά πρόσκληση σε αποστασία και άλλα σχετικά που έδωσαν... κλώτσο στο παραμύθι, ν αρχινήσει. 

Ακολούθησαν λίγη ώρα μετά και επίσημες κουμουνδούρειες διαρροές κατά Αποστολάκη, με το ίδιο οργίλο περιεχόμενο. και ύστερα, ακούστηκε το "μπαμ": Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν δέχεται την υπουργοποίησή του γιατί δεν υπάρχει συναίνεση, ενημέρωσε με δηλώσεις του ( ieidiseis.gr) ο ίδιος. Ταυτοχρόνως, έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου πως στο μεταξύ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το κλίμα για τον Ναύαρχο, άλλαξε άρδην στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο παρ ολίγον... εξωνημένος αποστάτης έγινε "άξιο" στέλεχος το οποίο προσπάθησε να παγιδεύσει ο Πρωθυπουργός. 

Σκηνές οπερέτας

"Κυκλοφόρησε" δε κάποια στιγμή αργότερα, όταν εμπεδώθηκε πως είναι οριστική η υπαναχώρηση Αποστολάκη, πως ο ίδιος είχε στείλει μήνυμα στο Μαξίμου, σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού, να μην ανακοινώσουν το όνομά του αν δεν τους δώσει το πράσινο φως ( το οποίο μια μέρα πριν είχε δώσει βάσει της εξιστόρησης των περιστατικών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον ίδιο τον πρωθυπουργό). 

Στις οπερετικές σκηνές αυτές που εκτυλίχθηκαν χθες σε διάρκεια ουκ ολίγων ωρών, μέσω ατελείωτων " του είπα, μου είπε, σου είπα", κανείς εξ όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον, δεν ρώτησε τον κ. Αποστολάκη, αφενός γιατί ενώ είχε ρητό "όχι" από τον Αλέξη Τσίπρα ήδη μια εβδομάδα πριν, εκείνος συνέχισε να "διαπραγματεύεται" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ( εκείνος ζήτησε να γίνει υπουργός, λέει η κυβέρνηση) και αφετέρου, εφόσον ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον κάλεσε ο ίδιος την παραμονή έστω της υπουργοποίησής του, το ίδιο πρωί έστω, για να τον μεταπείσει να κάνει πίσω από το αρχικό του "όχι" αλλά ανέθεσε την εξασφάλιση "συναίνεσης", στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Στην Κουμουνδούρου πάντως, μετά το αρχικό σοκ χθες το πρωί, διάλεξαν να μείνουν (ευλόγως) στη "φωτεινή" πλευρά της ιστορίας: 

Το επικοινωνιακό "κόλπο" του πρωθυπουργού με την υπουργοποίηση Αποστολάκη όχι απλώς "δεν του βγήκε", αλλά του γύρισε μπούμερανγκ, δυναμιτίζοντας τον ανασχηματισμό. 



πηγή:https://www.capital.gr/politiki/3578908/enas-nauarxos-se-opereta-o-suriza-panigurizei-tin-torpili-apostolaki