Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΥΕΘΑ: Εντός Αυγούστου ο προσδιορισμός του αριθμού μεριδίων, για τους μερισματούχους του ΜΤΣ

 

Η Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 7893/09-07-2021) με θέμα: «Άμεση καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»

 

Η Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 7893/09-07-2021) με θέμα: «Άμεση καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού»





ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 7893/09-07-2021 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Άμεση καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων, των μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθούν με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017 (Α΄174), με βάση τα οποία, παρεπόμενα, υπολογίζεται του ύψος του ΒΟΕΑ/ΜΤΣ. 

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η συγκροτηθείσα επιτροπή περαίωσε το έργο της και μετά την ολοκλήρωση τη νομοτεχνικής επεξεργασίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το εν λόγω Υπουργείο στη Β.τ.Ε, εντός του θέρους. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ