Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Βούτσης: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής ούτε ότι πρέπει να απολογηθώ επειδή κρατήσαμε ένα προηγούμενο καθεστώς



Νέα παρέμβαση για το θέμα των μετατάξεων έκανε σήμερα από τη Βουλή ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

Δεν αισθάνομαι "ίχνος ενοχής και ευθύνης", καθώς δεν μπορεί "να είμαστε απολογούμενοι γιατί κρατήσαμε ένα προηγούμενο καθεστώς. Δεν με ενδιαφέρει ένας συμψηφισμός” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας στη Βουλή υπογράμμισε πως οι σχετικές αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται στο τέλος Φεβρουαρίου, επιμένοντας ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα ποιοι θα συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή τη διαδικασία.
Ο Νίκος Βούτσης προσέθεσε πως δεν πρόκειται για “εντολή της τελευταίας στιγμής”, αναφέροντας πως “ο θόρυβος πήρε και πολιτικά χαρακτηριστικά”.
Κατά την τοποθέτηση του σημείωσε πως δεν θα δώσει λίστες με συγγενείς και συνεργάτες:  “Σέβομαι τη Δημοκρατία, τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Η επιτροπή Κανονισμού και με απόφαση της Ολομέλειας που ελήφθη με ευρύτατη συναίνεση (λέγοντας πως είχαν ψηφίσει υπέρ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) αποφάσισε το Φεβρουάριο να μπει η Βουλή στην κινητικότητα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν προσελήφθη κανένας μόνιμος υπάλληλος” κατέληξε.