Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Γκάφα ολκής από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αμερικανοί πυροσβέστες τον διαψεύδουν: Είναι επικίνδυνα τα βρεγμένα ρούχα στη φωτιά - 2 ΒΙΝΤΕΟ




Θόρυβο προκάλεσαν οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, όπου απέδωσε τα εγκαύματα των πυροπαθών της Αττικής στο ότι δεν φορούσαν βρεγμένες μπλούζες.
«Έχουν εγκαύματα σε χέρια – πόδια γιατί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι δεν βγαίνεις στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Αν προφτάσεις θα βγεις στη φωτιά με ένα μακρυμάνικο, κατά προτίμηση βρεγμένο. Αυτό δεν τους το έμαθε κανείς. Και σίγουρα δεν τους το είπε κάποιος την ώρα της φωτιάς. Κι εκεί οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγείροντας αντιδράσεις και καταιγισμό σχολίων στα social media.
Την ίδια στιγμή κάνουν την εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο αναρτήσεις που διαψεύδουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς την προτροπή αυτή, και μάλιστα ευθέως, όπως και το παρακάτω βίντεο:
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για τις Δασικές Πυρκαγιές των ΗΠΑ (National Wildfire Coordinating Group), που δημοσίευσε αρχικά το παραπάνω βίντεο (ΕΔΩ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ) τα βρεγμένα ρούχα, όχι μόνο δεν συνίστανται, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους.
Όπως τονίζουν οι Αμερικανοί πυροσβέστες «τα βρεγμένα ρούχα μεταφέρουν τη θερμότητα στο δέρμα πολύ πιο γρήγορα από τα στεγνά, κάνοντας έτσι τα εγκαύματα πιο πιθανά» (00:10 στο βίντεο).
----------------------------------------------------------------------
«Όταν επισκέφθηκα το νοσοκομείο «Παίδων», είδα ένα πιτσιρικά, ο οποίος είχε μια σειρά από εγκαύματα, αλλά είχε διάθεση να μιλήσει.
Μου είπε την εξής απλή κουβέντα: «κάηκα γιατί δεν φορούσα μπλούζα». Για πηγαίνετε να δείτε τα εγκαύματα όλων στα νοσοκομεία.
Έχουν εγκαύματα σε χέρια – πόδια γιατί οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι δεν βγαίνεις στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Αν προφτάσεις θα βγεις στη φωτιά με ένα μακρυμάνικο, κατά προτίμηση βρεγμένο.
Αυτό δεν τους το έμαθε κανείς. Και σίγουρα δεν τους το είπε κάποιος την ώρα της φωτιάς. Κι εκεί οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες».
Ακούστε το επίμαχο «επιχείρημα» μετά το 19′

πηγή:https://neaselida.gr/parapolitika/amerikanoi-pyrosvestes-diapseydoyn-mitsotaki-akros-epikindyna-ta-vregmena-roycha-sti-fotia/