Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Απροστάτευτοι και οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Πηγή:  NEWPOST  (εδώ)


Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
aprostateytoi-kai-oi-aksiwmatikoi-twn-enoplwn-dynamewn
Στο «στόχαστρο» των τραπεζών βρίσκονται πάνω από 12.000 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο με την παρότρυνση του δημοσίου!!!
Οι αποδοχές τους μειώθηκαν πάνω από 40% , οι σύζυγοι έχουν μείνει άνεργοι αλλά οι δόσεις των δανείων παραμένουν σταθερές παρά τις καθηχαστικές διαβεβαιώσεις ,πριν από ένα χρόνο περίπου, ότι θα μεσολαβήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ρυθμιστεί το θέμα.
Συγκεκριμένα μόλις έφτασε το μήνυμα της απόγνωσης στην πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου ότι χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων
Δυνάμεων είναι σε απελπιστική κατάσταση και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά δάνεια πάρθηκε η απόφαση να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει μία ρύθμιση.
Τα δάνεια αυτά είχαν δοθεί απευθείας από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) αλλά και από τράπεζες μέσω ΑΟΟΑ.
Με τις περικοπές αποφασίστηκε να ζητηθεί από το υπουργείο Άμυνας περικοπή των δόσεων για την εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων κατά 30%. Ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου σε μείωση της δόσης κατά 200 ευρώ περίπου. Στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο όμως επέδειξε απραξία.
Να σημειωθεί ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρακρατεί από τη μισθοδοσία των αξιωματικών τη δόση του στεγαστικού δανείου και στη συνέχεια την αποδίδει στις τράπεζες ή στον ΑΟΟΑ.