ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κυβέρνηση: - "Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία" - Προτιμάμε ην φορολαίλαπα, την φτώχεια , τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις "πείνας"


 Με το σύνθημα "δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πειθαρχία" λέει ότι θα συνεχίζει να πορεύεται η κυβέρνηση την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την ακρίβεια , την φορολαίλαπα, τους χαμηλούς μισθούς, τις συντάξεις "πείνας" αλλά και τη διάλυση της υγείας!

Τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις με τους χειρότερους δείκτες κοινωνικής δυστυχίας στην Ε.Ε. (ποσοστό κινδύνου φτώχειας και ποσοστό υλικής και κοινωνικής στέρησης). Συγκεκριμένα η χώρα μας κατέχει την τρίτη χειρότερη θέση (πίσω από τη Ρουμανία και Βουλγαρία, που κατέχουν τις πρώτες θέσεις) στο ποσοστό ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας και 2η πίσω από τη Ρουμανία (με τρίτη τη Βουλγαρία) στο ποσοστό ατόμων σε υλική και κοινωνική στέρηση.

Ακόμη και το κόστος στέγασης σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών καταγράφεται ως το ακριβότερο στην Ευρώπη των 27, οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι από τις υψηλότερες ενώ ο κίνδυνος φτώχειας είναι στο 26,7%, έναντι 21,6% της Ε.Ε. σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Σημαντικά υψηλό είναι και το ποσοστό εργαζόμενων – φτωχών, με 10,6% του εργατικού δυναμικού να βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, έναντι 8,2% στην Ε.Ε. . Ειδικότερα η χώρα μας διαθέτει χαμηλότερους πραγματικούς μισθούς ανά ώρα εργασίας -και πάλι σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται και οι τιμές στα φάρμακα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Πρώτη στα εταιρικά κέρδη λόγω χαμηλού εργατικού κόστους

Βέβαια στα στα στατιστικά υπάρχει και η άλλη πλευρά αυτη των εταιρικών κερδών που φέρνουν την Ελλάδα πρώτη στο πίνακα κατάταξης της Eurostat. Συγκεκριμένα οι πέντε πρώτες χώρες στην κατάταξη είναι Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Ιταλία, Ιρλανδία, που έχουν τους χαμηλότερους δείκτες Πραγματικού Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας. Δηλαδή, η εκτίναξη των κερδών βασίστηκε στην καθήλωση του κόστους εργασίας.

https://www.topontiki.gr/2024/09/03/stin-triti-chiroteri-thesi-ston-dikti-kinonikis-distichias-i-ellada-kaliteri-mono-apo-voulgaria-ke-roumania/