ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών: - Πότε θα καταργηθεί εντελώς η ΕΑΣ!! - Πως θα χορηγηθούν τα αναδρομικά, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου!!

 


       Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις" τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής: 

       ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάρα πολλοί τηλεθεατές μας ρωτούν για την ΕΑΣ, θα μειωθεί, θα αναμορφωθεί, θα καταργηθεί, τι θα γίνει τελικά;

        ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανακοίνωσε τα μέτρα ενίσχυσης των συνταξιούχων, που ξεπερνούν τα 1,2 δις ευρώ και επιμερίζονται:

        α. 200 εκατ. ευρώ ως έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για όσους έχουν προσωπική διαφορά, δηλαδή σε 700.000 συνταξιούχους 

         β. 400 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους που θα πάρουν πραγματικές αυξήσεις, από 2,2-2,5% και δεν έχουν προσωπική διαφορά 

         γ. 600 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους νέους συνταξιούχους

          δ. Η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων(ΕΑΣ) μα απασχολεί πάρα πολύ και θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο, μια νέα φόρμουλα, προκειμένου η ΕΑΣ να προϋπολογίζεται με νέο και πιο δίκαιο τρόπο. Μιλάμε για μια αναδιαμόρφωση του μοντέλου υπολογισμού. Μακάρι να είχαμε την δημοσιονομική δυνατότητα, αυτά τα 400 εκατ. ευρώ που συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο από την ΕΑΣ, να μπορέσουμε να την καταργήσουμε εντελώς, κάποια στιγμή στο μέλλον 

          ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τα αναδρομικά των 500 εκατ. ευρώ που εκδικάζονται τον Οκτώβριο, από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, υπάρχει μέριμνα, υπάρχει μαξιλάρι, θα δοθούν σε δόσεις;

           ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάθε φορά που υπάρχει τέτοιο θέμα, η πολιτεία σπεύδει και βρίσκει τρόπο για να πληρώσει τους ανθρώπους που δικαιώνονται στα δικαστήρια. Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν!!