ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία: - Φωτιά στον στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης μετά από βομβαρδισμό Ουκρανών - ΒΙΝΤΕΟ



 

Τα συστήματα ψύξης στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζια πήραν φωτιά μετά από βομβαρδισμό από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή του Ζαπορόζια, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαλίτσκι.

«Ο βομβαρδισμός της πόλης Enerdogar από τα ουκρανικά στρατεύματα προκάλεσε φωτιά στο σύστημα ψύξης», ανακοίνωσε ο Yevgeny Balitsky στο Telegram.

Επί του παρόντος, και οι 6 αντιδραστήρες στο εργοστάσιο βρίσκονται σε ψυχρή διακοπή λειτουργίας, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ατμού ή άλλες συνέπειες. Τα επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από το σταθμό και την πόλη Energodar είναι φυσιολογικά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την κατάσβεση των καυτών σημείων. Η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη και δεν απειλεί το εργοστάσιο ή τους κατοίκους, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιοχής.

Oι Ουκρανοί το φορτώνουν στους Ρώσους κατά την πάγια τακτικής τους αλλά ο καθ΄ύλην αρμόδιος ο κυβερνήτης της περιοχής είναι καταπέλτης..

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης.. H φωτιά στον πύργο ψύξης του πυρηνικού σταθμού

Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2022 υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Είναι στο Energodar, κατά μήκος του Δνείπερου..

dimpenews.com