ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ο πόλεμος που έρχεται;


Της Μαρίας Δεναξά

Κι ενώ τα μέσα ενημέρωσης παίζουν τα παιχνίδια τους πανευρωπαϊκώς εν όψει των ευρωεκλογών, που αφήνουν κατά μεγάλη πλειοψηφία αδιάφορους τους Ευρωπαίους πολίτες, μιας και το Ευρωκοινοβούλιο έχει καταντήσει ένα κλουβί με τυχάρπαστες τηλεπερσόνες και αδιάφορες «διασημότητες» προς απόσυρση, το ΝΑΤΟ μόλις δημοσίευσε μια δήλωση που αποτελεί την απόδειξη πως αυτοί που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους έχουν προχαράξει μια τρελή πορεία προς έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Στη Σόφια, 24 μέλη από τα 32 μέλη του ΝΑΤΟ υιοθέτησαν δήλωση, με την οποία δεσμεύονται να παράσχουν στην Ουκρανία ό,τι είναι δυνατόν «στο όνομα της δημοκρατίας» τους!

«Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε τους περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων για στρατιωτικούς σκοπούς στη Ρωσία» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών, αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, τον υπουργό Άμυνας Ατάνας Ζαπριάνοφ και τον αρχηγό του υπουργείου Άμυνας, ναύαρχο Εμίλ Εφτίμοφ.

«Ο κύριος στόχος του ΝΑΤΟ δεν είναι η διεξαγωγή πολέμου. Αντιθέτως, πρέπει να αποτρέψει τον πόλεμο. Ο στόχος του είναι η ειρήνη» επέμεινε κατά την έναρξη της συνεδρίασης, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν απόφαση του ΝΑΤΟ αλλά των κρατών-μελών που ψήφισαν υπέρ της δήλωσης.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ουκρανία χάνει αυτόν τον πόλεμο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε στην Ουκρανία να μην εκτοξεύει τους πυραύλους της στη Ρωσία, η οποία εκτοξεύει τους πυραύλους της στο Κίεβο. Θα ήταν πολύ λυπηρό αν δεν δεχόμασταν αυτήν την τροπολογία» δήλωσε ο Βρετανός εκπρόσωπος, όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κάθε λέξη που έβγαινε από το στόμα του Στόλντενμπεργκ και της συνομοταξίας του στη Σόφια είχε έναν πολύ σοβαρό αντίκτυπο. Κι αν τα λόγια τους, στα οποία τα δυτικά ΜΜΕ δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία, για να κρατούν προφανώς σε κατάσταση ύπνωσης τους Ευρωπαίους, γίνουν πράξη, τότε στο προσεχές μέλλον οι συνέπειες θα είναι, δυστυχώς, εκτεταμένες.

Ήδη τα δύο και πλέον χρόνια της ατελείωτης σύγκρουσης στην Ουκρανία διαπιστώσαμε πως το ΝΑΤΟ έχει εγκαταλείψει την επίσημη στάση του, την ήδη διαψευσμένη στην πράξη «αμυντική συμμαχία», και σχεδόν καθημερινά με τις ενέργειές του προαναγγέλλει μια σύρραξη που πολύ γρήγορα θα μπορούσε να πάρει τα χαρακτηριστικά ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Με λίγα λόγια, ο παραλογισμός της «συμμαχίας» σημαίνει ότι οι διεφθαρμένες ηγεσίες μας αποδέχονται μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα (σε 1 μήνα, 6 μήνες, 1 χρόνο; ) ότι η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα εμπλακεί σε μια σύρραξη όπου το αίμα των παιδιών της θα ρέει άφθονο, για να υπηρετήσει μια πολεμική μηχανή κι ένα βαθύ κράτος που αποτελείται από μια επικίνδυνη κλίκα η οποία αλληλοϋποστηρίζεται σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας, ακόμα και μέσω των εκλογικών διαδικασιών, που πλέον πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της διεξαγωγής τους.

Ο παραλογισμός, η τρέλα, η διάβρωση και η απόγνωση στην οποία έχουν βυθίσει τις κοινωνίες μας πρέπει να σταματήσουν. Αν όντως οι ηγεσίες μας πασχίζουν κι ενεργούν για το καλό μας, χωρίς να υποκινούνται από ξένες παρεμβάσεις και συμφέροντα, θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν απ’ όλα αυτά και να υποστηρίξουν την ειρήνη, τη λογική και την ευημερία των λαών κι όχι την προγραμματισμένη, ως φαίνεται, εξόντωσή τους.

Όχι άλλα όπλα ή ευρώ για την Ουκρανία και για κανένα άλλο πολεμικό μέτωπο!





πηγή:https://www.antinews.gr/54600/kosmos/o-polemos-poy-erchetai/