ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ιερά Μητρόπολις Άρτης: - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Βυζαντινή Άρτα


                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πρόγραμμα επισκέψεως (29 Ιουνίου 2024) του

Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης

 

Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης η Ιερά Μητρόπολις Άρτης αναγγέλλει την έλευση της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, στην Βυζαντινή Άρτα, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς Του στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Παναγιώτατος θα αφιχθεί και θα διανυκτερεύσει στην Άρτα.
  • Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το πρωΐ, ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην πόλη της Άρτας.
  • Θα ακολουθήσει ο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εγκαινιασμός και η ονοματοδοσία της νέας πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην περιοχή Τρίγωνο Άρτης.
  • Στον ίδιο χώρο της νέας πλατείας, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με την αναγόρευσή Του, σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αρταίων.

Η επίσκεψη στην Άρτα του Παναγιωτάτου θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, διότι την επομένη ημέρα, Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα πρέπει εκτάκτως να βρίσκεται στην Βουλγαρία, για την εκεί εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Βουλγαρίας.

Άρτα, 22 Ιουνίου 2024

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΤΗΣ