ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ελληνική Δικαιοσύνη: - Ένα σύντομο ανέκδοτο

 


Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους παχυλούς μισθούς δικαστών, βουλευτών και υπουργών για να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δήμιοί τους και να διαπράττουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι τα εγκλήματά τους. Οι υπουργοί σχεδιάζουν νόμους προσανατολισμένους στα δικαιώματα του εγκληματία, οι βουλευτές τούς ψηφίζουν και οι δικαστές μεριμνούν για την τήρησή τους – και σχεδόν πάντοτε αντιμετωπίζουν με επιείκεια τους παραβάτες.


Τα παραπάνω γράφονται και για την άθλια δικαστική απόφαση για το Μάτι, με βάση την οποία κοστολογήθηκε η ζωή 102 ανθρώπων. Μπορεί κάποιος, διά πράξεων ή παραλείψεων, να απανθρακώσει 102 άτομα, να πληρώσει 40.000 ευρώ και να βγει έξω από το δικαστήριο ανακουφισμένος για την ουσιαστική ατιμωρησία του και στη συνέχεια να δηλώσει και… δικαιωμένος. Χαρακτηρίστηκε πλημμέλημα το έγκλημα στο Μάτι. Όμως, όταν κάποιος κλοτσήσει έναν σκύλο ή θανατώσει ζώο (για παράδειγμα με φόλα), διαπράττει κακούργημα. Μπορεί να καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση και να πληρώσει έως 50.000 ευρώ πρόστιμο για την πράξη του.

Δηλαδή το πολιτικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει τους Έλληνες σαν ζώα, αλλά σαν οντότητες κατώτερες από τα τετράποδα∙ κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά.

Αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα στο Μάτι θα πληρώσουν 10 ευρώ για κάθε ημέρα ποινής που αποφάσισε για εκείνους το δικαστήριο. Τόσο υπολόγισαν το έγκλημα οι δικαστές. Ο ελληνικός λαός, όμως, πληρώνει βαρύτατο φόρο αίματος για την ανυπαρξία κράτους δικαίου στην πατρίδα μας.

Η «δημοκρατία» το έχει επισημάνει από καιρό: το κεντρικό πρόβλημα της πατρίδας είναι ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να βρουν το δίκιο τους. Θα συντριβούν, κινούμενοι ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες της αναξιοκρατίας, της γραφειοκρατίας και του απάνθρωπου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο έχει δημιουργήσει η σάπια πολιτική τάξη της χώρας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ακόμα και το θεσμικό πρόβλημα της Ελλάδας έχει απασχολήσει σε ανώτατο επίπεδο την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναγνωρίζει ότι η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και η εκτελεστική εξουσία αυθαιρετεί αισθανόμενη ότι δεν απειλείται.

Και η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει κι άλλο…

ΠΗΓΉ:https://www.newsbreak.gr/ellada/590759/elliniki-dikaiosyni-ena-syntomo-anekdoto/