ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσουλμάνοι βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν και Χουσείν Ζεϊμπέκ: ΟΧΙ Συγχωροχάρτια στους βουλευτές που υπηρετούν την προκλητική και επιτακτική τουρκική προπαγάνδα - Υπάρχει Εθνικός κίνδυνος


 Συγχωροχάρτι σε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που υπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα δεν νοείται όταν υπάρχει εθνικός κίνδυνος.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν δεν είναι η πρώτη φορά που επιδίδεται σε συμπεριφορές και δηλώσεις που ταυτίζονται με την προκλητική τουρκική πολιτική των παράνομων διεκδικήσεων. Έχει παρακαθήσει σε δείπνο (Ιφτάρ) που είχε παραθέσει στη γιορτή του ραμαζανίου ο ψευτομουφτής Αχμέτ Μέτε (απεβίωσε πρόσφατα) και φωτογραφήθηκε με την τουρκική σημαία πίσω του. Υποστήριξε ότι την έβαλαν μετά, αφού κάθισε και έδειξε και σχετική φωτό. Όταν την είδε τη σημαία μετά, πάντως, δεν ζήτησε την απομάκρυνση της.

«Δεν μας καλύπτει η συνθήκη της Λωζάνης γιατί δεν αναφέρεται σε εθνική μειονότητα» ανέφερε για την μουσουλμανική μειονότητα που αντίκειται προκλητικά στην εθνική θέση κατά του ιστορικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας που αμφισβητεί σύνορα και διεθνείς συνθήκες.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μπουρχάν με ανάρτηση του συστήθηκε και ως μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) ανακοίνωσε τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες καλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» της 9ης Σεπτεμβρίου και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί! Η πολιτεία δεν αναγνωρίζει αυτήν την παράνομη διαδικασία πίσω από την οποία βρίσκεται το τουρκικό προξενείο, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την ενθαρρύνει!

Του έστειλαν από την Χαριλάου Τρικούπη μια δήλωση με πλήρη ανασκευή, την ανήρτησε και όλα μέλι γάλα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενώ το σκεφτόταν δεν τον διέγραψε. Εάν ο Μπουρχάν ήταν βουλευτής της ΝΔ προφανώς δεν θα έδειχνε την ίδια χαλαρότητα… Θα την πυροβολούσε. Και σωστά θα έπραττε!

Ειλικρινά πιστεύει έστω και ένας ότι ο Μπουρχάν έκανε «κωλοτούμπα»; Ότι από σήμερα πιστεύει άλλα; Ότι δεν θεωρεί «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα; Ότι οι ψευτομουφτήδες τους οποίους δεν αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία είναι όντως ψευτομουφτήδες; Ψυχίατρος είναι, ξέρει πολύ καλά και τουρκικά στα οποία γράφει τις αναρτήσεις του και ελληνικά όταν τις …διορθώνει.


Αρκετά τέτοια φάουλ κάνει και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ ο οποίος μεταξύ άλλων έχει δηλώσει μέσα στη Βουλή ότι «η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος». Ασθενείς ήταν οι αντιδράσεις στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Μύτη δεν άνοιξε ούτε μετά την ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου ότι στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει της εκλογής του ψευτομουφτή ανέβηκε φωτογραφία στο κέντρο της οποίας φιγουράρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την λεζάντα «[…] Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης […]». Και πάλι καμία αντίδραση από την Κουμουνδούρου. Άλλωστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ του αυτοπροσδιορισμού.

Στο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» όμως, όπως το αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η επίδειξη τέτοιας ανοχής προκαλεί προβληματισμό. Το τουρκικό παραλήρημα συνεχώς κλιμακώνεται. Ο Ερντογάν και πάλι απείλησε «ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά», «Μην ξεχνάτε τι πάθατε στη Σμύρνη», απειλεί και την Αλεξανδρούπολη. Οι σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας βρίσκονται στο ναδίρ. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για το σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής. Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά όπως είναι η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο και πολλά άλλα. Θέτει διαρκώς θέματα για την μουσουλμανική (όχι τουρκική) μειονότητα όπως την χαρακτηρίζει η συνθήκη της Λωζάνης.

Συγχωροχάρτι σε μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που υπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα δεν νοείται. Υπάρχει εθνικός κίνδυνος. Δεν υπάρχει η εθνική πολυτέλεια στα κόμματα για στρουθοκαμηλισμούς που εξυπηρετούν την αριθμητική των κοινοβουλευτικών ομάδων, τα όποια σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών κι άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες.




πηγή:https://newpost.gr/blogs/631450e86ceedf753241409f/syghoroharti-ston-voyleyti-poy-yiothetei-tin-toyrkiki-propaganda-den-noeitai