ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Συντάξεις Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Τι απάντησε στην ερώτηση: "Θα πάρετε πολιτική απόφαση για τα αναδρομικά, μετά την απόφαση του ΣτΕ; - Ποια είναι τα δύο σίγουρα επίπεδα, που προηγούνται παντός άλλου μέτρο και και αφορούν αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς.




Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην πρωινή εκπομπή του MEGA SK, δήλωσε αυτολεξεί τα παρακάτω: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: "Να ξεκινήσουμε από το θέμα που αφορά 2,5 εκ. συνταξιούχους. Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ και φαίνεται πως έχουμε κερδισμένους και χαμένους. 400.000 έχουν κάνει προσφυγή, αυτοί λέει το ΣτΕ να δικαιωθούνε, οι υπόλοιποι που δεν κάνανε προσφυγή δεν θα δικαιωθούνε. Και το ερώτημα είναι μήπως σκοπεύετε να πάρετε καμιά πολιτική απόφαση ώστε όλοι οι συνταξιούχοι,  να πάρουν τα αναδρομικά που τα έχουνε κρατήσει παράνομα όλα αυτά τα χρόνια" 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Κατ΄ αρχήν να πούμε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, συνεπώς θα κινηθεί με βάση τις δικαστικές αποφάσεις."

 "Έχουμε μπροστά μας σημαντική βοήθεια να δώσουμε με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος στους συνταξιούχους σε δύο κρίσιμα επίπεδα και αυτά προηγούνται παντός άλλου." 

"Το ένα είναι η αύξηση που πρέπει να πάρουν στο τέλους του χρόνου για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη που μεσολάβησε, που θα είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια που δεν έχουν πάρει αύξηση και η δεύτερη είναι η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους, που είναι θεμελιώδης κυβερνητικός στόχος και στους δημοσίους υπαλλήλους και για τον οποίο πρέπει να βρούμε και αυτό είναι η μάχη την οποία δίνουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, δημοσιονομικό χώρο."  

'Κατά τα άλλα είναι η κάλυψη που δίνει η κυβέρνηση  σε όλα τα νοικοκυριά, κυρίως για το ηλεκτρικό είναι αυτό που θα σας έλεγα καταβροχθίζει τον δημοσιονομικό χώρο, τα χρήματα τα οποία έχουμε και υπάρχουν πάρα πολλές  αβεβαιότητες που γενικώς μας εμποδίζουν να λαμβάνουμε δημοσιονομικές αποφάσεις. ....."

ΕΡΩΤΗΣΗ: Άρα υπουργέ για να κλείσουμε το θέμα των συνταξιούχων, σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει καμιά πολιτική απόφαση που να δώσει τα χρήματα σε όλους. Δηλαδή θα τα πάρουν μόνο όσοι έχουν κάνει προσφυγή; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δημοσιονομικός χώρος, σας περιέγραψα ποιες είναι οι συνθήκες για τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε.