ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Πρωθυπουργός: Δεν έρχεται πρόοδος στην οικονομία χωρίς την Εθνική Άμυνα - Αναγνωρίζουμε με θάρρος τα λάθη μας! - Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για όλους τους Έλληνες


 Με άμεση προτεραιότητα την υγεία, την αναγέννηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και την παιδεία, με νέο νομοσχέδιο για ανοιχτά και δημιουργικά πανεπιστήμια.

 
Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για όλους τους Έλληνες, σηματοδοτεί την επιλογή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί.
 
Έχοντας, όμως, πάντα στο πλευρό της την Εθνική Άμυνα, γιατί όπως δεν έρχεται πρόοδος στην οικονομία χωρίς συλλογική ευημερία, δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία.

Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει συνώνυμο της μιζέριας και της άρνησης. Αυξάνουμε εμείς γενναία τον κατώτατο μισθό; «Είναι ψίχουλα», μας απαντούν. Προστατεύουμε τα εθνικά σύνορα; «Ναι, αλλά δεν προστατεύετε τους μετανάστες». Οργανώνουμε υποδειγματικά δωρεάν εμβολιασμούς; «Δεν υπάρχουν τα εμβόλια». Υποδεχόμαστε επενδύσεις και νέες δουλειές; «Ευνοείτε συμφέροντα». Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους και περισσότερο για τους ασθενέστερους; «Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες», απαντούν. Στηρίζουμε τους ταχυδιανομείς, τα παιδιά των delivery, τις εργαζόμενες μητέρες, τα άτομα με αναπηρία; «Είστε ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι», λέει η κασέτα. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες; «Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες», λέει η άλλη πλευρά.
 
Εύκολο να λες «όχι» σε όλα και «ναι» στο τίποτα. Και αυτή ήταν και θα είναι η τακτική τους. Με επικεφαλής ένα αρχηγό που δεν ξέρει ούτε καν να υπολογίσει τα νέα μέτρα για το ρεύμα, ούτε καλά-καλά να μετρήσει τα ποσά έως τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν. Αλλά τολμά να μιλά για «λογαριασμούς Μητσοτάκη», επειδή πολύ απλά δεν τολμά να μιλήσει για «λογαριασμούς Πούτιν» που είναι και η πραγματική αιτία των αυξήσεων.

Και το πόσο μεγάλη σημασία αποδίδω στην αξιοπιστία του πολιτικού λόγου ώστε να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, διότι δεν κοροϊδέψαμε τους πολίτες, διότι εκλεγήκαμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και το υλοποιούμε βήμα-βήμα. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε και πάλι να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία στην πολιτική, η οποία είναι και η βάση της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει κάθε οργανωμένη δημοκρατική κοινωνία.

Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι. Ναι, να αναγνωρίζουμε με θάρρος τα λάθη μας αλλά, προς Θεού, να μην υποτιμάμε τις επιτυχίες μας και το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει. Και με το προσωπικό παράδειγμα του καθενός σας, να μπορείτε να προβάλετε το κυβερνητικό έργο δίπλα στη σεμνότητα της παράταξής μας. Γιατί όσο ο πολιτικός χρόνος συστέλλεται, τόσο η δική μας πολιτική ευθύνη διαστέλλεται.

Είδαν, ειδικά οι νέοι, μία Κυβέρνηση που έχει το θάρρος να αναγνωρίσει μία μεγάλη αλήθεια: πως οι μισθοί στη χώρα μας, μετά από 10 χρόνια κρίσης, είναι ακόμα χαμηλοί. Πως ο νέος που πιάνει την πρώτη του δουλειά, ειδικά αν είναι και στο νοίκι, δύσκολα τα βγάζει πέρα. Οι πολίτες είδαν, όμως, και μία Κυβέρνηση που κάνει κάτι επιτέλους για να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.