ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ε.Α.Α.Σ: Οι μέχρι τώρα ενέργειες μας, για την δίκαιη κατανομή πόρων από την κράτηση 4% επί των εξοπλιστικών προγραμμάτων Ε.Δ. - Eίμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας


 

Αγαπητό Μέλος, 

1. Η Ε.Α.Α.Σ διαχρονικά διεκδικούσε τη δίκαιη κατανομή των προερχομένων από τα εξοπλιστικά προγράμματα πόρων ύψους 4% υπέρ των ΜΤ. Γνωρίζετε τις προσπάθειες της τελευταίας 2ετίας από τα κοινοποιηθέντα έγγραφα και την αρθρογραφία στην "Εθνική Ηχώ" 

2. Είναι γνωστό επίσης ότι εκκρεμεί στο Γραφείο του κ. ΥΕΘΑ πρόταση εκ μέρους του ΜΤΣ, νομοθετικής ρύθμισης για την αναλογική κατανομή των πόρων αυτών στα ΜΤ. Δυστυχώς αυτή παραμένει εκεί πέραν του ενός έτους και εν τω μεταξύ έχουμε βάσιμα πληροφορηθεί ότι δρομολογούνται εξελίξεις στο ΥΠΟΙΚ και στο ΥΠΕΘΑ, που θα επιτείνουν την αδικία. Λεπτομέρειες παρουσιάζονται στο συνημμένο έγγραφο καθώς και οι θέσεις μας.

3. Ειδικά ο ΑΝΥΠΟΙΚ κ. Σκυλακάκης έχει προτείνει με επιστολές του στο ΥΕΘΑ την τροποποίηση του παραπάνω 4% επί όλης της αξίας της προμήθειας σε: 

α. 4% για τα πρώτα 500.000.000 υπέρ του ΜΤ που εκτελεί την προμήθεια (ήτοι 20.000.000) και σε 

β. 1% για το υπόλοιπο ποσό της προμηθείας διανεμόμενο δια 3 και στα 3 Ταμεία (!) Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αναγκαιότητα και σημασία του εγγράφου μας. 

4. Ξεκινάμε μια ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης για τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας. Εκτός από τους αποδέκτες του εγγράφου, ζητούμε με επιστολή μας και συνημμένο το έγγραφο που σας αποστέλλουμε, συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για να τους ενημερώσουμε δια ζώσης.

5. Θα υπάρξει ανακοίνωση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και στα ΜΚΔ και είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας μέχρι ικανοποιήσεως του δίκαιου αιτήματος μας. 

6. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την προώθηση του εγγράφου όπου νομίζετε ότι θα υποβοηθήσει την προσπάθειά μας.