ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ: - "Υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις!" - Ποια δέσμευση, για τα αναδρομικά και την επαναφορά των συντάξεων δόθηκε στις 09/4/2021 και την ξέχασε ο κ. Πρωθυπουργός , ... !!




Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις υλοποιούμε με συνέπεια τις κυβερνητικές μας δεσμεύσεις. Θέλω να μου επιτρέψετε να γυρίσω 1.000 μέρες πίσω και να θυμίσω τα λόγια μου στη συζήτηση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

 Έλεγα, λοιπόν, στις 20 Ιουλίου του 2019 ότι:

  «Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν λιγότερους φόρους και η οικονομία να πάρει μπροστά». 

Σήμερα: 

 Ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 34% χαμηλότερος. 

 Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής έπεσε από το 22% στο 9% και ο φόρος εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 22%. 

 Οι παρακρατήσεις και οι προκαταβολές φόρου είναι πλέον οι μισές, η εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για τους επαγγελματίες και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σύντομα - καλώς εχόντων των πραγμάτων- δεν θα ισχύει και για το δημόσιο. 

 Ενώ για πρώτη φορά καταργήθηκε ο φόρος γονικής παροχής, με εξαίρεση τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

 Ταυτόχρονα, μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9 μονάδες και τον Ιούνιο έρχεται νέα μείωση. 

 Ο ΦΠΑ έμεινε χαμηλός στα νησιά, στις μεταφορές και στις συγκοινωνίες, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, σε πολλά προϊόντα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, τόσο σημαντικά για τους αγρότες μας. 

 Οι νέοι μας δεν πληρώνουν πια τέλη κινητής τηλεφωνίας.


ΔΕΊΤΕ τι δήλωσε στις 09 Απριλίου ο Υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου

Διαδικτυακή συνάντηση με τις 3 θεσμικές Ε.Α.Α του Υφυπουργού  εργασίας κ. Τσακλόγλου τον Απρίλιο 2021  για τα αναδρομικά και τις συντάξεις 

Εφαρμογή των ακυρωτικών αποφάσεων υπ’ αριθμ: 2192/2014 και 1128/2016 της Ολομέλειας του ΣτΕ αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νόμων 4093/12 & 4307/2014 για επιστροφή των συντάξιμων αποδοχών μας, στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 ως ισότιμη αντιμετώπιση των συνταξιούχων στρατιωτικών με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, καθώς σε καμία άλλη κατηγορία συνταξιούχων δεν μειωθήκαν οι συντάξιμες αποδοχές, από τις οι οποίες βάσει των ποσοστών αναπλήρωσης ενός εκάστου υπολογίζεται η ανταποδοτική σύνταξη. 

Το θέμα τέθηκε στην διαδικτυακή συνάντηση του Συντονιστικού με τον Υφυπουργό Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου στις 9 Απριλίου 2021 όπου αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος, αναφέροντας ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί, δεν άφησε όμως κανένα περιθώριο ούτε δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει στο εγγύς μέλλον επικαλούμενος την δύσκολη δημοσιονομική κατάστασης και την αύξηση του χρέους της χώρας το 2021