ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΥΕΘΑ: Πότε θα τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα της χορήγησης του πλήρους Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) σε τέκνα μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ;


 



ΕΡΩΤΗΣΗ

 προς τους υπουργούς 

.  Εθνικής Άμυνας κ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ 

Προστασίας του Πολίτη κ. Π. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ 


ΘΕΜΑ: Υπολογισμός Βοηθήματος Οικογενειακής-Επαγγελματικής Αυτοτέλειας 

Επανερχόμενος στο θέμα που έθεσα και με την υπ’αρ. 3201/30-06-2021 Αναφορά μου, θέτω υπ΄όψη σας τις σχετικές απόψεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ). 

Σύμφωνα με την από 28-1-22 επιστολή της, το πρόβλημα υπολογισμού του Βοηθήματος Οικογενειακής-Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) δεν έχει ακόμα επιλυθεί. 

Υπενθυμίζω πως στην από 27-7-21 απάντηση του κ. ΥΕΘΑ στην ως άνω Αναφορά μου, διευκρινίστηκε ότι εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. Για αυτό το σκοπό συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων / μερισματούχων του ΜΤΣ, προκειμένου να εναρμονισθούν οι αντίστοιχες παροχές με τις μισθολογικές διατάξεις του ν.4472/2017 και να υπολογισθεί οριστικά το ύψος του ΒΟΕΑ/ΜΤΣ. 

Μάλιστα σύμφωνα με τα παραπάνω, έχει διαβιβαστεί σχετικό σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το εν λόγω Υπουργείο στη ΒτΕ εντός του θέρους. 

Επειδή σύμφωνα με την ΕΣΠΕΘ, ακόμα και σήμερα χορηγείται μόνο προκαταβολή έναντι του ΒΟΕΑ στα δικαιούχα τέκνα των μετόχων του ΜΤΣ, ερωτάσθε: 

Πότε θα τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα της χορήγησης του πλήρους Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) σε τέκνα μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ;

Αθήνα, 29-1-2022 

 Ο ερωτών βουλευτής 

 Κωνσταντίνος Μαραβέγιας 

 Βουλευτής Μαγνησίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




 Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου 



ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 2741/31-01-2022 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Υπολογισμός Βοηθήματος Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας», σας γνωρίζω ότι, κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της συμφωνίας η οποία επήλθε, το τελευταίο αναδιαβίβασε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τελική μορφή του σχεδίου Νόμου, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί, τελικά από μέρους μας, στη Βουλή των Ελλήνων το αμέσως προσεχές διάστημα. 


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ