ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες


ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κύριε διευθυντά
Πριν διαβάσω το άρθρο σας (26.1) ήθελα να γράψω τα εξής και τα γράφω. Ταιριάζουν: Γιατί, ενώ υπάρχουν πολλοί πανάξιοι τεχνίτες, εργάτες, υπάλληλοι, αδυνατούν τα υψηλόβαθμα πολιτικά και διοικητικά – δημοτικά στελέχη να τους οργανώσουν και να τους διοικούν ορθά για να αποδίδουν; 

Επί δύο ημέρες ήμουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι μου στον Καρέα και ζήτησα επανειλημμένα βοήθεια. Κάποτε ήρθαν δύο τεχνίτες και άρχισαν τη δουλειά τους. 

Έμεινα κατάπληκτος από τις ικανότητές τους και την αδιαφορία τους για τους κινδύνους. Εγώ έκανα συνεχώς, όπως όταν ήμουν παιδί, επίκληση της Παναγιάς, να φυλάει αυτόν που σκαρφάλωνε στην πανύψηλη κολόνα με τη βοήθεια μιας πολύ στενής σκάλας. 

Και στα τελευταία τρία μέτρα με τα οπλισμένα με τα σχετικά σίδερα πόδια του, μέχρι να φτάσει στο τέλος και να συναρμολογήσει, επί 15 λεπτά, κάποια στοιχεία που εγώ δεν έβλεπα από το μπαλκόνι μου. 

Χρειάστηκε να αλλάξει και το χοντρό καλώδιο και να το μεταφέρει ο σύντροφός του που κρατούσε τη σκάλα, εκεί που έπρεπε να το συνδέσει με την εγκατάσταση του σπιτιού. Δύο και πλέον ώρες σκληρής και επικίνδυνης δουλειάς. 

Και καταλήγω: Αυτούς τους λαμπρούς εργαζομένους, αν υπήρχαν οι αντίστοιχων ικανοτήτων οργανωτές, ούτε στο Μάτι ούτε στην Εύβοια, ούτε στην Αττική Οδό θα παθαίναμε τέτοιες συμφορές. 

Και ο Θεός ας βάλει το χέρι του.





πηγή:https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/561710584/megalo-eycharisto-stoys-afaneis-iroes/