ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Δικαστικά: Ζωντανή παρακολούθηση των δικών από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone


Πλέον με ένα κλικ στο dikes.moj.gov.gr, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone την πορεία των δικών στο Πρωτοδικείο ΑθηνώνΤο έργο θα επεκταθεί άμεσα και στα Πρωτοδικεία Πειραιά, Χαλκίδας και Θεσσαλονίκης.

  • Αντικείμενο του έργου «Υποσύστημα ενημέρωσης πολιτών για την πορεία των εκθεμάτων των Δικαστηρίων - Πιλοτική Εφαρμογή στο Πρωτοδικείο Αθηνών» μέσω του ονόματος dikes.gov.gr είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων (διαδίκων, μαρτύρων, πολιτών εν γένει) μέσω διαδικτύου, σε πραγματικό χρόνο, των εκθεμάτων (πινακίων) των δικαστικών υποθέσεων και της πορείας διεξαγωγής των δικών του Πρωτοδικείου Αθηνών.
  • Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αναζητήσουν την δίκη/υπόθεση ενδιαφέροντος τους, μέσω αριθμού κτηρίου, αριθμού αίθουσας ή κωδικού πινακίου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο ποια υπόθεση εκδικάζεται σε συγκεκριμένο πινάκιο/αίθουσα/κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών για την τρέχουσα ημερομηνία και μόνο, καθώς και για την πορεία των υποθέσεων της ημέρας (υποθέσεις που έχουν δικαστεί, που πρόκειται να δικαστούν ή που δεν θα δικαστούν και ανήκουν στο ίδιο πινάκιο).
  • Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες χωρίς εγγραφή ή προσωποποιημένη σύνδεση. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι ανώνυμες, κατ' εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
  • Η διαδικασία αυτή εντάσσεται στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, στην αποφυγή συνωστισμού στις αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών και στην ομαλότερη ροή των ποινικών και αστικών διαδικασιών