ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Σχης ε.α. Φαραντάτος Αναστάσιος: "Τεχνική της μεταφοράς" και της "παραπλάνησης" ως μέθοδοι της προπαγάνδας- Γιατί οι κομμουνιστές δεν δικαιούνται να αποκαλούν τον πόλεμο "εμφύλιο"

 




Γράφει ο 

Σχης ε.α. Φαραντάτος Αναστάσιος /Μέλος ΔΣ ΕΑΑΣ 

Είναι γεγονός ότι η προπαγάνδα χρησιμοποιείται από κάθε μορφής οντότητες, για να χειραγωγούν το ακροατήριο τους. Όμως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν είναι θύμα προπαγάνδας ούτε και υπήρξε ποτέ. 

Υπήρξαν βεβαίως περιπτώσεις που δικαστικές αποφάσεις επηρεάστηκαν από την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα, όμως οι δικαστές ποτέ δεν ήταν «ακροατήριο»,ώστε να πεισθούν από τα προπαγανδιστικά τερτίπια των κατηγορουμένων/εναγομένων.(πχ δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν) 

Μια τέτοια περίπτωση προπαγάνδας παρακολουθήσαμε τους τελευταίους μήνες από τον κύκλο ενός – μέχρι πρότινος μικρής φήμης-κομμουνιστή δημοσιογράφου. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε από τον εναγόμενο υπό της ΕΑΑΣ δημοσιογράφο, με αποκορύφωμα την εκδίκαση της αγωγής της ΕΑΑΣ, ήταν η τεχνική της μεταφοράς και η τεχνική της παραπλάνησης του ακροατηρίου. 

Συγκεκριμένα, ο κομμουνιστής δημοσιογράφος, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Real FM, είχε εξυβρίσει δημοσίως τους αποστράτους αξιωματικούς ως «αλήτες απόστρατοι της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών», με αφορμή τη διοργάνωση των εορτών μνήμης (μίσους, κατά τον δημοσιογράφο) στο Γράμμο και Βίτσι. 

Δεν θα με απασχολούσαν ποτέ οι προσωπικές απόψεις ενός κομμουνιστή σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις ή την ιστορική αλήθεια - εξ άλλου όλοι οι κομμουνιστές λένε τα ίδια, σαν να παίζει μασημένη κασέτα-αλλά όταν κάποιος γίνεται υβριστής, θα πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του και όχι να δικαιολογείται «δίκην τραπεζοκόμου» (όπως λέγαμε και στη ΣΣΕ) 

Από την ημέρα της κατάθεσης της αγωγής της ΕΑΑΣ, επιδόθηκε ο ίδιος και ο κύκλος του, σε έναν αγώνα «μεταφοράς» της μεταξύ μας αντιπαράθεσης, από την εξύβριση «αλήτες» σε αντιπαράθεση ιδεολογική. 

Στην εκδίκαση έφερε και πλειάδα ακροατών (γέμισαν ένα ακροατήριο δικαστηρίου εν μέσω COVID), προκειμένου να ενισχύσουν με την εμφάνισή τους το επιχείρημά του ότι ορθώς μας αποκαλεί αλήτες, αφού εμείς δήθεν αναφερόμαστε σε κομμουνιστοσυμμορίτες. Δηλαδή κατά την κομμουνιστική λογική, όποιος δεν συμμερίζεται τις ανιστόρητες απόψεις τους, είναι «αλήτης» και καλώς θα υβρίζεται δημοσίως. 

Επάνω στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να αποφύγει τις συνέπειες της πράξης του, ο κομμουνιστής δημοσιογράφος και οι υποστηρικτές του, χρησιμοποίησαν και την τεχνική της «παραπλάνησης του ακροατηρίου», αφού ισχυρίσθηκαν ότι «θύμωσε, βρε παιδί μου, που οι απόστρατοι αναφέρονται σε «κομμουνιστοσυμμορίτες», ενώ αυτός ψευδώς είχε πει στη συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή ότι αναφερόμασταν σε «ληστοσυμμορίτες». 

Το μεν πρώτο αφορά σε συμμορίες με συγκεκριμένη ιδεολογία (υπάρχει και νομική τεκμηρίωση για ποιον λόγο ήταν σύσταση συμμορίας-υπήρχε νόμιμη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και εθνικός στρατός υποχρεωτικής θητείας, ως συνταγματικής υποχρέωσης από τη μια και ένοπλες συμμορίες εθελοντών από την άλλη), που εξεγέρθηκαν ενόπλως όχι μόνο για ανατροπή του πολιτεύματος και υφαρπαγή της εξουσίας αλλά με σκοπό κυρίως την συνένωση των τριών γεωγραφικών Μακεδονιών (Ελληνικής-Βαρδαρίου-Πιρίν) σε ενιαία αυτόνομη δημοκρατία και υπαγωγή της υπό την ΕΣΣΔ. Το δεύτερο όμως, το οποίο πραγματικά μας απέδωσε ο δημοσιογράφος αφορά σε συμμορίες ληστών, μια φράση που ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί. 

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο κομμουνιστής δημοσιογράφος έχει διαπράξει εξύβριση και επειδή προφανώς δεν έχει το σθένος να το παραδεχθεί, έβαλε λυτούς και δεμένους να τον υπερασπιστούν. Βεβαίως είναι εντυπωσιακή η συσπείρωση των ομοϊδεατών του τού ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, οι οποίοι με επιστολές και επερωτήσεις στη βουλή ζητούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μας «κάνει ντα», επειδή τολμήσαμε να κάνουμε αγωγή στον άνθρωπο που μας αποκάλεσε «αλήτες». 

Επίσης, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο νόμο που αναγνώρισε τον εμφύλιο και κατάργησε τον όρο «συμμοριτοπόλεμο» και «κομμουνιστοσυμμορίτες», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όποιος θέλει να αναφέρεται σε συμμοριτοπόλεμο και κομμουνιστοσυμμορίτες έχει ποινική ή αστική ευθύνη. 

Να διευκρινίσουμε ότι η ΕΑΑΣ σε κανένα επίσημο έγγραφό της δεν έχει αναφερθεί σε συμμοριτοπόλεμο και κομμουνιστοσυμμορίτες. Το τι κάνει ο καθένας από εμάς, το τι άποψη έχει για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και εκείνους που συμμετείχαν, δεν νομιμοποιεί σε καμμία περίπτωση τον οποιονδήποτε να μας αποκαλεί «αλήτες» 

Άλλωστε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Χρήστος Σαρτζετάκης έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό, με σωρεία νομικών και ιστορικών επιχειρημάτων, για ποιον λόγο δεν ήταν εμφύλιος αλλά συμμοριτοπόλεμος. Δηλαδή ο πρώην ΠτΔ είναι «αλήτης»; 

Θέλω, τέλος, να πω σε όποιον με διαβάζει, ότι οι κομμουνιστές δεν δικαιούνται να αποκαλούν τον πόλεμο εκείνον «εμφύλιο», για τον απλούστατο λόγο ότι οι κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους δεν δέχονται την έννοια της φυλής και του έθνους. Αντιθέτως σε όποιον χρησιμοποιεί τον όρο «Ελληνική Φυλή», του προσάπτουν τον χαρακτηρισμό του φασίστα .Προφανώς αγνοούν ότι τα απομνημονεύματα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη φέρουν τον τίτλο «Διήγησις Συμβάντων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΦΥΛΗΣ από τα 1770 έως τα 1836»

ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ Οκτώβριος 2021