ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πανδημία COVID-19: - Καθηγητής επιδημιολογίας Δρ. Ιωαννίδης: "Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο αλλά δεν σταματάει την επιδημία - Η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη



 



«Η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη» λέει ο καθηγητής – «Να μην υπάρξει φόβος ότι πεθαίνουν οι νέοι»
Αφού λοιδορήθηκε από συναδέρφους του και αφού είδε τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ να του κλείνουν την πόρτα, ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Stanford Ιωάννης Ιωαννίδης, τελικά δικαιώθηκε για όλες τις προβλέψεις και τις επιστημονικές απόψεις που εξέφρασε από την αρχή της πανδημίας.

Ο καθηγητής που από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι η τακτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι λανθασμένη, αποκάλυψε όχι μόνο ότι υπήρξε εντολή από το Μαξίμου στα ΜΜΕ να τον «εξαφανίσουν» αλλά και ότι ο κάποτε φίλος του Τσιόδρας αξιοποίησε διαστρεβλωμένη μια ιδιωτική συνομιλία τους για να κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις εισηγήσεις και τις προειδοποιήσεις του για τα καταστροφικά lockdown που έφεραν αντίθετα αποτελέσματα, ο καθηγητής που έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών που άκουσαν τις προειδοποιήσεις του, επιμένει στην άποψή του ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και ότι το εμβόλιο είναι ένα ένα χρήσιμο όπλο, κυρίως για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Ο κορωνοϊός δεν έχει γίνει πιο επιθετικός για τους νέους, αλλά για να προστατέψουμε πιο αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους, το βάρος του κύματος μετατίθεται σε νεότερες ηλικίες. Δεν είναι έντονη στην Ελλάδα αυτή η μετατόπιση. Δεν θα ήθελα ο μέσος πολίτης να νιώσει φόβο ότι πεθαίνουν οι νέοι» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» -γεγονός που προκάλεσε εντύπωση καθώς αποφάσισαν ξαφνικά να τον καλέσουν ενώ όλο αυτό το διάστημα οι απόψεις του ουδέποτε αναπαρήχθησαν.

O εμβολιασμός δεν σταματάει την επιδημία
Όπως διευκρίνισε ο εμβολιασμός δεν θα σταματήσει την επιδημία, γεγονός που φαίνεται σε πολλές χώρες, όπως η Αγγλία: «Το εμβόλιο είναι ένα χρήσιμο όπλο, απλά δεν είναι το μοναδικό. Ο εμβολιασμός έχει το πλεονέκτημα ότι σε προστατεύει από τη σοβαρή νόσο. Αυτό το όφελος υπάρχει ανεξαρτήτου ηλικίας, αλλά είναι πιο έντονα ποσοτικά όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ο εμβολιασμός δεν σταματάει το επιδημικό κύμα, όπως φαίνεται και στην Αγγλία» τόνισε ο καθηγητής.

Ο Δρ. Ιωαννίδης εμφανίστηκε ακόμα μια φορά κάθετα αντίθετος με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η οποία όπως τόνισε φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. «Οι νεκροί θα ήταν λιγότεροι εάν η εμβολιαστική κάλυψη ήταν μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες ηλικίες και τους ευπαθείς» τόνισε και σημείωσε ότι αυτό που έπρεπε να γίνει, ήταν να ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Φυσικά, η κυβέρνηση ουδέποτε εστίασε στο να προσλάβει μόνιμους γιατρούς και να ενισχύσει τα νοσοκομεία με ΜΕΘ, παρά ακολούθησε την τακτική των lockdown κλείνοντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους και αφήνοντας την οικονομία της χώρας να καταρρεύσει.

«Μια πανδημία είναι ένας μαραθώνιος, δεν είναι κάτι που κάνουμε με σπριντ, ούτε με βούρδουλα. Κάποια στιγμή σε όλους τους Μαραθώνιους φτάνει το βράδυ και τελειώνει. Στην Ελλάδα πολλοί έχουν μείνει στη μέση του Μαραθωνίου. Είμαστε στην ίδια κοινωνία, όποιος χάνεται, χάνεται για όλους» πρόσθεσε.

Η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη
Μάλιστα, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την γρίπη η οποία έχει επανέλθει στο προσκήνιο και όπως δήλωσε είναι πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό: «Ο κάθε ιός έχει τον δικό του χώρο. Την χρονιά που περάσαμε η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε. Μπορεί να έλθει, ήδη επανέρχεται απ’ ότι φαίνεται, δεν ξέρουμε την έντασή της. Η γρίπη κατά μέσο όρο είναι πιο επικίνδυνη από τον κορωνοϊό» τόνισε και πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο σχεδόν 700.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Θεοδωρίδου ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και αποτελούν «ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων», ο καθηγητής σημείωσε: «Αυτό σημαίνει πως όταν έχεις ενεργή συνέχεια στο επιδημικό κύμα, ο ιός έχει ευκαιρίες να δημιουργήσει νέες μορφές του. Ο ιός κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη σημαίνουν ότι είναι πιο επιθετικός ή ανεκτικός».

Σύμφωνα με τον Δρ. Ιωαννίδη, μπορεί μερικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης να έχουν ξεμπερδέψει με τον ιό, ωστόσο εδώ στην Ελλάδα θα ταλαιπωρηθούμε και αυτόν τον χειμώνα, εξαιτίας της προβληματικής διαχείρισης που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα όπως ανέφερε η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα lockdown.

πηγή: https://hairt.gr/?p=59405%3Fapp_id%3D891268654262273&fbclid=IwAR1EsivxImQSfk9bc9K-B0SOQl_hRYhWd8_FAWl49hBFFgdZp8Gfv9lxhXs