ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Ο Υβριδικός Πόλεμος δημιουργεί ένα Υβρίδιο από Ακροαριστερούς και Ακροδεξιούς το οποίο κινείται εναντίον της Δημοκρατίας - Πόσο έχει διεισδύσει η Τουρκία στην ακροδεξιά στην Ελλάδα;


 

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα δέχεται μια συντοντισμένη υβριδική επίθεση με κύριο όπλο – από έμπειρους δημιουργούς και διανομείς – Fake News που φτάνουν μέχρι το σημείο απαξίωσης των Ελλήνων Πυροσβεστών οι οποίοι επί δέκα ημέρες δίνουν μια συνεχόμενη άνιση μάχη με την φύση και τους εμπρησμούς. Οι δημιουργοί και διανομείς των Fake News σε αυτή την επίθεση έχουν ως συμμάχους – χωρίς εισαγωγικά – Έλληνες πολίτες οι οποίοι υιοθετούν το περιεχόμενο ακόμα και όταν αυτό αποδεικνύεται ψεύτικο μέσα σε λίγα λεπτά.

Η αναφορά μου σε αυτή – την πραγματική – την 5η φάλλαγα που φωλιάζει μέσα σε ακροδεξία κόμματα δεν γίνεται πρώτη φορά. 

Τον Μάϊο του 2020 στο άρθρο «πόσο έχει διεισδύσει η Τουρκία στην ακροδεξιά στην Ελλάδα;» σημείωνα «λογαριασμοί που εμφανίζονται ως υπερπατριώτες με ψευδή ονόματα και φωτογραφίες, δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας απαξιώνοντας την Ελληνική κυβέρνηση , υπουργούς, τις αντιδράσεις της χώρας και τέλος, όποιον προσπαθεί να καταγράψει μια άποψη η γνώμη που κάνει τους πολίτες να σκεφτούν. Πρόσφατη επιτυχία αυτών των λογαριασμών που ελέγχονται από τρίτες χώρες, είναι η τάση που δημιουργήθηκε για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πρόκειται για μια πάγια πολιτική της χώρας εδώ και 40 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να αντιδράσει, εντελώς ξαφνικά και σε μόλις λίγες ημέρες, όποιος τολμήσει να συνεχίσει να μιλά για την πάγια πολιτική της χώρας, αυτόματα είναι και προδότης. Μάλιστα αυτό είχε και μια αφετηρία η οποία ήταν η υπογραφή της Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Από την επόμενη ακριβώς οι λογαριασμοί αυτοί άρχισαν να διακινούν και τα ταυτίζουν την προσφυγή στην Χάγη με ξεπούλημα της χώρας, την στιγμή μάλιστα που η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι στην Χάγη μπορούν να συζητηθούν μόνο δύο θέματα, η υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.»

Το παραπάνω άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή το Fake News που είχαν δημιουργήσει έμπειροι δημιουργοί και διανομείς σχετικά με την κατάληψη της νησίδας στον Έβρο. Οι Δημιουργοί του συγκεκριμένου Fake News βρήκαν το κοινό που αναζητούσαν, την ακροδεξία που «διψούσε» για μια νέα ένταση με την Τουρκία και μετά τα γεγονότα στις Καστανιές. Ταυτόχρονα η ίδια ομάδα των Ακροδεξιών είχε ξεκινήσει ήδη τις αντιδράσεις με την Πανδημία και την αμφισβήτηση της, ενώ απαξίωσε πλήρως την δυνατότητα της χώρας να αντιδράσει απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με την λήξη της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο η ακροδεξιά συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα με την Πανδημία αγνοώντας και αδιαφορώντας για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η κοινωνία και η χώρα. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν κόμματα της βουλής, όπως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και άλλοι η οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το κοινό των Αρνητών (όχι όσων είχαν τον φόβο του εμβολίου) όπως ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία κόμματος.

Η ακροαριστερά παίρνει σειρά

Το συνεχόμενο Lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση κούρασε όπως ήταν φυσικό τους πολίτες και ειδικά τους νέους οι οποίοι όπως ήταν φυσικό ξεκίνησαν μια – φυσιολογική ως ένα βαθμό – αντίδραση με την συγκέντρωση τους σε πλατείες. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η ακροαριστερά η οποία είχε και την σιωπηλή στήριξη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες εξελίχθηκαν σε μια σύγκρουση με την αστυνομία η οποία προσπαθούσε να υλοποιήσει ακόμα μια διαταγή που τις είχε δοθεί, ο έλεγχος.

Και μετά τις πλατείες ήρθε η στήριξη στον καταδικασμένο δολοφόνο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη. Από την πίεση που δέχθηκε η Πολιτεία επί 30 σχεδόν ημέρες, τελικά βγήκε νικήτρια και δεν εκβιάστηκε. Στις 14 Μαρτίου, Κυριακή, ο καταδικασμένος τρομοκράτης ανακοινώνει την λήξη της απεργίας πείνας αφού πλέον η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Από το ραντεβού στις πλατείες των Αρνητων στο υβριστικό σύνθημα του πρωθυπουργού και από εκεί στις πυρκαγιές

Οι αντιδράσεις των Αρνητών – Ακροδεξιών στις πλατείας ενάντια στον εμβολιασμό, είχαν δύο αναπάντεχους σιωπηλούς συμμάχους. Από την μια τα ΜΜΕ της Αριστεράς και από την άλλη τους πρώην της Νέας Δημοκρατίας και τα ΜΜΕ προσκείμενα σε αυτούς. Οι αντιδράσεις των Αρνητών – Ακροδεξιών αν και έφταναν σε σημείο γελοιότητας, παρουσιάστηκαν από τους αναπάντεχους συμμάχους ως φυσιολογικές και λογικές.

Και ενώ συνέβαινε αυτό, το υβριστικό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού έγινε το το «σημείο σύνδεσης» των δύο αυτών αντίθετων ομάδων. Εφτασαν σε σημείο μάλιστα οι «εχθροί» να κοινοποιούν μεταξύ τους το σύνθημα και να ανοίγουν συζητήσεις ενάντια στην «χούντα» της κυβέρνησης. Ακόμα και οι συγκεντρώσεις των δύο ομάδων γινόταν την ίδια ημέρα και ώρα ενάντια στην κυβέρνηση. Αυτό που τους χώριζε ήταν μόνο η τοποθεσία

Και φτάσαμε στις φωτιές με τους δημιουργούς και διανομείς των Fake News και έχοντας δημιουργήσει το παραπάνω Υβρίδιο, να αναγκάζουν τους συμμάχους της Ελλάδας να προστρέξουν για να στηρίξουν την κυβέρνηση και την κοινωνία η οποία θα ήταν στο έλεος ομάδων οι οποίες ήταν έτοιμες να φτάσουν στα άκρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το παραπάνω Υβρίδιο την μορφή που έχει σήμερα, ξεκίνησε να την παίρνει από το 2011 όταν ετοιμαζόταν για την εισβολή στην Βουλή.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αφού δώσει τέλος στην φυσική απειλή και στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται, είναι βέβαιο πως το επόμενο βήμα και με την βοήθεια συμμάχων, θα είναι να διαλύσει και να εξαφανίσει το Υβρίδιο αυτό




πηγή:https://www.viadiplomacy.gr/o-yvridikos-polemos-dimioyrgei-ena-yvridio-apo-akraioys-akroaristeroys-kai-akrodexioys-to-opoio-kineitai-enantion-tis-dimokratias/