ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Η Ρωσία ξεφτίλισε την Τουρκία: "Οι Ρώσοι τεχνικοί και εμπειρογνώμονες για τους S-400 δεν απελάθηκαν από την Τουρκία, όπως δήλωσε ο Τσαβούσογλου και ... "! -


 Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής ‑ Τεχνικής Συνεργασίας αντέκρουσε τις αναφορές των ΜΜΕ που ισχυρίζονται ότι η Τουρκία σκοπεύει να απελάσει Ρώσους τεχνικούς εμπειρογνώμονες που συνοδεύουν τη σύμβαση για το πυραυλικό σύστημα S-400, προκειμένου να ικανοποιήσει το αμερικανικό αίτημα για τερματισμό της παρουσίας το προσωπικό του έθνους.

"Η επιστροφή Ρώσων τεχνικών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται στην Τουρκία σε σχέση με το συμβόλαιο S-400 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ένα προηγούμενο εγκεκριμένο πρόγραμμα", δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού αμυντικής συνεργασίας, Valeria Reshetnikova, στο πρακτορείο Sputnik.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε προηγουμένως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα, το γεγονός ότι άλλες χώρες απαιτούν από την Τουρκία να απορρίψει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία είναι απαράδεκτο. 



πηγή:https://www.capital.gr/diethni/3550212/-mises-alitheies-apo-tsabousoglou-oi-texnikoi-ton-s-400-feugoun-epeidi-elixe-i-sumbasi-leei-i-rosia