ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Αποκάλυψη για τις συντάξεις/αναδρομικά: Ο Δικαστικός αγώνας δικαιώνεται - Η απόφαση 504/2021 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την Εισφορά αλληλεγγύης, αφορά προσφυγή 14 εν αποστρατεία Στρατιωτικών - Δείτε τα στοιχεία

 

      Με την υπ΄αριθ. 504/2021 απόφασή της, που δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση, στις 26 Μαρτίου 2021, η  Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαίωσε  για δεύτερη φορά, τους συνταξιούχους  Δημοσίου και κυρίως τους εν αποστρατεία Στρατιωτικούς. 

    Η πρώτη δικαίωση από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προήλθε με την 244/2017 που εκδόθηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2017 και διέτασσε  την τότε Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση  κατάργηση της παράνομης και αντισυνταγματικής κράτησης. 

     Σε ότι αφορά την καταβολή αναδρομικών δικαίωσε μόνο όσους είχαν προβεί στην κατάθεση αγωγής.  Έδινε όμως το δικαίωμα, στους συνταξιούχους, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταργούσε την ΕΑΣ, να προβούν στην κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας  αφενός μεν την κατάργηση της παράνομης παρακράτησης, αφετέρου δε και τα αναδρομικά που θα προέκυπταν από τις 08-2-2017 και εντεύθεν. 

    Δυστυχώς , μέχρι και σήμερα, καμιά κυβέρνηση δεν εφάρμοσε την απόφαση του Ανωτάτου  Δικαστηρίου και είναι σίγουρο πως το ίδιο θα συμβεί και με την νέα απόφαση. 

    Οι μόνες αποφάσεις που οι κυβερνήσεις, εφαρμόζουν πιστά είναι αυτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθόσον οι ατομικές δικαστικές  αποφάσεις εκδίδονται σε μεγάλο βάθος χρόνου και το γεγονός αυτό τις βολεύει αφάνταστα