ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Εσείς αποφασίζετε... - Ο .... άνθρωπος που διαχωρίζει τη βία σε καλή και κακή! - Τα "τρικάκια", με τις "επιθετικές" ατάκες, είχαν την "υπογραφή" της ...! -




Τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για τη στάση της αστυνομίας. Η Ελλάδα έχει επιλέξει να ξεχνά κάποιες φορές, τι σημαίνει Δημοκρατία!

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, το αποτέλεσμα βρίσκεται αποκλειστικά στην αρμοδιότητά της.

Είναι απαραίτητο όμως να διατυπωθούν ορισμένα επιβεβαιωμένα γεγονότα, τα οποία παρέχουν τη δυνατότητα να σχηματίσει επαρκή εικόνα, κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, βασιζόμενος στη δική του αντίληψη. Έχουμε και λέμε:

Α. Από τις προηγούμενες ημέρες και νωρίς την Κυριακή στην περιοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης μοιράζονταν φεϊγβολάν με διάφορες "επιθετικές" ατάκες (για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, για την κλειστή αγορά, το έργο της κυβέρνησης κ.ο.κ.). Τα "τρικάκια", είχαν την "υπογραφή" της
Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Νοτίου Τομέα.

Β. Κάποια στιγμή λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, ανώνυμο τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση καταγγέλλει μεγάλο συνωστισμό στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Καθώς πρόκειται για συνηθισμένη κατάσταση, δίνεται εντολή να μεταβούν 2 μηχανές της ΔΙΑΣ. Ως μη όφειλαν, καθώς η ομάδα ΔΙΑΣ είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση του εγκλήματος και όχι με την επιβολή των μέτρων αντι-CoViD. Πιθανόν να συνέβη επειδή ήταν η πλησιέστερη ομάδα με μπλοκάκια για τα σχετικά πρόστιμα. Πάντως είναι άλλη συζήτηση και θα το ελέγξει η Θέμις...

Γ. Οι αστυνομικοί μεταβαίνουν στην πλατεία και με συστάσεις, επιπλήξεις αλλά και καταλογίζοντας πρόστιμα, επιβάλλουν την τάξη.

Δ. Έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, έχουν "μοιράσει" αμέτρητες συστάσεις και έχουν "κόψει" 19 (ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ, ολογράφως) διοικητικά πρόστιμα, όταν ξαφνικά οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς τρελάθηκαν και αποφάσισαν να επιδείξουν (ακραίο) αυταρχισμό και να "κόψουν" κλήσεις και πρόστιμα, σε μια οικογένεια που απλά απολάμβανε τη βόλτα της.

Σύμφωνα με ένα μέλος της οικογένειας (τη μια εκ των δύο κυριών) ήταν 5 άτομα (τα 2 παιδιά). Αλλά η "μετακίνηση 6", επιτρέπει έως 3. Παρόλα αυτά και παρ’ ό,τι η ίδια παραδέχεται ότι δεν υπάκουσαν στις επανειλημμένες προτροπές των αστυνομικών να φύγουν διότι υπήρχε ήδη συνωστισμός, οι αστυνομικοί έπαθαν παράκρουση και τους είπαν ότι θα τους επιβάλλουν πρόστιμο "επειδή έτσι θέλουν"! 

Το επαναλαμβάνω επειδή είναι άκρως εντυπωσιακό: σύμφωνα με την "πέτρα του σκανδάλου" ενώ τα όργανα της τάξης είχαν τουλάχιστον 2 νόμιμες αιτίες για την επιβολή προστίμων και ενώ ήδη είχαν "γράψει" άλλους δεκαεννέα πολίτες και επιπλήξει περισσότερους, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, αποφάσισαν αν επιδείξουν αυταρχισμό σ’ εκείνη και τους συγγενείς της. Στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και 2 παιδιά...

Ε. Στη διαμάχη παρενέβη ομάδα 25-30 νεαρών, πιθανότατα ορμώμενοι από παρακείμενο "στέκι αντιεξουσιαστών", άρχισαν αψιμαχίες, σπρωξίματα κ.λπ. οπότε οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις.

ΣΤ. Στη διαδικασία κράτησης για προσαγωγή ενός από τους νεαρούς, αυτός αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, πρόβαλλε έντονη αντίσταση και, κατά μαρτυρία των αστυνομικών, πιθανά (δεν φαίνεται καθαρά στα διάφορα βίντεο) προσπάθησε να κλέψει το όπλο ενός εξ αυτών. 
Όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, ο συγκεκριμένος νεαρός δεν είναι κάτοικος της περιοχής.

Ζ. Όμοια, δεν είναι κάτοικοι του δήμου Νέας Σμύρνης οι μισοί από τους υπόλοιπους δέκα που συνελήφθησαν μαζί του τελικά, για τα επεισόδια.
Αυτά ως προς τα γεγονότα, όπως τα διηγήθηκαν στη στήλη τουλάχιστον 3 πηγές.

Επιπλέον, τρεις προσωπικές παρατηρήσεις:

α. Υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν ότι στη Νέα Σμύρνη ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία. Πιθανόν να έχουν δίκιο, πιθανόν άδικο! Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. 
Μαζί τους όμως, συμφωνεί ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ένας άνθρωπος που διαχωρίζει τη βία σε καλή και κακή! 

Ένας πολιτικός ο οποίος θεωρεί ότι οι βόμβες Μολότωφ μπορεί να είναι κάτι καλό ή κάτι κακό, ανάλογα από εάν κάποιος βρίσκεται από τη μεριά εκείνων που τις ρίχνουν ή εκείνων που τις δέχονται! 
Ένας τύπος που, όντας πρωθυπουργός, δήλωνε επίσημα ότι πιστεύει στο τσιτάτο του μεγάλου τιμονιέρη και δολοφόνου εκατομμύριων Μάο Τσε Τουγκ, "Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση"!
Στην θέση τους, επειδή θεωρώ ότι και αυτοί όπως και εγώ, διακατέχονται από δημοκρατικές αντιλήψεις και συνείδηση, θα προβληματιζόμουν για τη συγκεκριμένη άποψη. Αν μη τι άλλο...

β. Εάν σε οποιαδήποτε δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα (π.χ.  Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, ΗΠΑ κ.ο.κ.), κάποιοι συμπεριφέρονταν σε όργανα της τάξης με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι νεαροί, θα βρίσκονταν σε λιγότερες από 24 ώρες στην φυλακή, καταδικασμένοι από τη δικαιοσύνη, σε βαρύτατες ποινές. Όσοι δε είχαν κτυπήσει αστυνομικούς, θα περνούσαν και κάμποσο καιρό, σε νοσοκομεία φυλακών.

γ. Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων και στα οποία πρωτοστατεί όλο το αριστερό πολιτικό φάσμα, αποτελούν υποδειγματική εφαρμογή των όσων διδάσκουν τα "επαναστατικά" εγχειρίδια για την δημιουργία πυρήνων αναταραχής, αντιδράσεων και, εν τέλει, την πρόκληση αντάρτικου πόλεων. 

Παρά τ’ αντιθέτως θρυλούμενα, ζούμε σ’ ελεύθερη χώρα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Πέτρος Λάζος
petros.lazos@capital.gr 



πηγή:https://www.capital.gr/o-petros-lazos-grafei/3530782/eseis-apofasizete