ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Συντάξεις/Αναδρομικά: Καταπέλτης ο εργατολόγος Δ. Μπούρλος - Είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία! - Δεν υπάρχει άλλη χώρα, που να έχει στείλει, τόσους πολλούς συνταξιούχους στα δικαστήρια - Ποιοι έχουν πάρει ήδη τα δώρα - Το κράτος κάνει αντισυνταγματικές νομοθετήσεις!



Ο εργατολόγος κ. Δ. Μπούρλος , κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, με θέμα, την χθεσινή και την σημερινή δίκη, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ολομέλεια του ΣτΕ, αντίστοιχα, δήλωσε τα εξής:          

Η υπόθεση, που αναβλήθηκε  στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταλήξει για εκδίκαση, στην Ολομέλεια και ενδεχομένως μετά τον Μάρτιο, να μην υπάρχει άμεσα απόφαση, σε σχέση με τα θέματα που πρόκειται να κριθούν στο Δικαστήριο

Υπάρχουν, διαφορετικές αποφάσεις, για τα ίδια θέματα, μεταξύ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΣτΕ.

Η σημερινή δίκη στο ΣτΕ, δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει. Το θέμα κρίθηκε αμετάκλητα από την απόφαση που βγήκε τον προηγούμενο χρόνο με την πρότυπη δίκη , που κάλυπτε όχι μόνο τα θέματα των περικοπών στις κύριες συντάξεις, αλλά και την περικοπών και των δώρων.

Η απόφαση από την την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βγει γρήγορα.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι διεκδικούν μόνο τα επιδόματα των δώρων, γιατί δεν είχαν μειώσεις στις συντάξεις τους.

Όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και έχουν εκδικασθεί οι αγωγές τους, έχουν πάρει και τα δώρα.

Τα αποτελέσματα που εκδίδουν τα δικαστήρια, πρέπει να γίνονται σεβαστά, από τις κυβερνήσεις.

Είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχει παγκοσμίως άλλη χώρα, στην οποία οι συνταξιούχοι να είναι για τόσα πολλά θέματα και σε τέτοια έκταση στα  δικαστήρια. 

Το Κράτος πρέπει να προσέχει τις νομοθετήσεις που κάνει. Να μην έχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας και να υπάρχει και μια κοινωνική δικαιοσύνη στις νομοθετήσεις που γίνονται