ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ποια μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ




Μέτρα ελάφρυνσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα ανακοινώσει σήμερα (12/9) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη.
Τις επικείμενες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, σχολίασαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος, Άσπα Παπαθανασοπούλου, ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς, η φοροτεχνικός, Χριστίνα Μανέ και ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Μεταξύ αυτών είναι η ενίσχυση των συνταξιούχων. Ειδικότερα, με 1,4 δισ. ευρώ αναδρομικά αναμένεται να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι. Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη και περιορίζεται στις κύριες συντάξεις. Η απόφαση δεν αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Το δεύτερο πολύ σημαντικό που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αφορά την εισφορά αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα, θα ανακοινώσει την ενίσχυση των μισθωτών, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση, με σκοπό την κατάργηση, της εισφοράς αλληλεγγύης.
Επιπλέον και όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ μόνο αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι σε 6 δόσεις.
Όσον αφορά το τέλος επιτηδεύματος, αυτό θα καταργηθεί σταδιακά σε βάθος 3ετίας, ενώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων προβλέπεται σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει σε έμμεση αύξηση του μισθού.
Τα μέτρα σχολίασε και ο καθηγητής οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Μελάς, ο οποίος υποστήριξε πως τα μέτρα που αφορούν στη μείωση φορολογικής επιβάρυνσης πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να ελεγχθούν πώς θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2021.
Για την ανακοίνωση σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Μελάς σημείωσε πως αν και τα μέτρα είναι προσωρινά, θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν περιμένουμε μία άμεση ανάκαμψη για το 2021», τόνισε ο καθηγητής.
Από την πλευρά της, η κυρία Παπαθανοσοπούλου, μίλησε για τους ανέργους και την παράταση του επιδόματος ανεργίας επισημαίνοντας την ανάγκη μείωσης του χρόνου καταβολής.




πηγή:https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=38623483