ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ερντογάν: Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να πολεμήσουμε περισσότερο για να μεγαλώσουμε τη χώρα μας


Στο χθεσινό διάγγελμά του για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ο Ερντογάν για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε δεινός νοσταλγός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δήλωσε μεταξύ άλλων σ’ ένα λόγο που βρίθει επεκτατικού βερμπαλισμού. Μ΄αλλοιωμένα καταφανώς χαρακτηριστικά από μισαλλοδοξία τόνισε : το έθνος μας που θεμελίωσε τη Δημοκρατία ( της Τουρκίας) αφότου απώλεσε 3/4 της πατρίδας (οθωμανική αυτοκρατορία) διακήρυξε στις 15 Ιουλίου ότι δεν θα μπορούσε ν΄ανεχθεί ξανά το ίδιο καταστροφικό γεγονός. 
Είδαμε ότι χρειαζόταν να δουλέψουμε σκληρά και να πολεμήσουμε περισσότερο για να μεγαλώσουμε κι ενισχύσουμε τη χώρα μας..
Είμασταν αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τις επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων ακριβώς όπως αναπέμπουμε και πάλι στον ουρανό το κάλεσμα για ισλαμική προσευχή πάνω από την Αγια-Σοφιά μετά από 86 χρόνια και ανεμίζουμε τη σημαία μας ψηλά κάθε στιγμή…..
Μ΄αλλοιωμένα καταφανώς χαρακτηριστικά από μισαλλοδοξία
Ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος περιγράφηκε ως μια μάχης διεκδίκησης μεριδίου στα Οθωμανικά εδάφη.Σε μια εποχή που η Παγκόσμια Τάξη κλονίζεται εκ βάθρων θ΄απογοητεύσουμε αυτούς που έχουν το ίδιο όνειρο για την Δημοκρατία της Τουρκίας.Θα κουρελιάσουμε τα σενάρια εκείνων που θέλουν να παγιδεύσουν τη χώρα μας πολιτικά, οικονομικά , στρατιωτικά πραγματοποιώντας πολύ μεγαλύτερα οράματα...
Αυτό το έθνος έχει πολλά να πει έχει πολλά σχέδια να πραγματοποιήσει αυτό το κράτος έχει πολύ δυναμικό να κινητοποιήσει….
Δεχθήκαμε αυτή την προσευχή κάνοντας την Ανατολία νεκροταφείο για τους ηττημένους των πολέμων των Σταυροφοριών. 
Δεχθήκαμε αυτή την προσευχή με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. 
Πήραμε αυτήν την προσευχή κυβερνώντας το μεγαλύτερο κράτος της εποχής του από τον Ινδικό Ωκεανό ως τις Πύλες της Βιέννης…..
dimpenews.com