ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Γαλλικά μαχητικά Rafale πέταξαν πάνω από την πόλη Σύρτη της Λιβύης προς υποστήριξη Χαφτάρ - Αίγυπτος και Γαλλία δηλώνουν ετοιμοπόλεμες




Ένας ιταλικός ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων δείχνει γαλλικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Λιβύης αναφέρει το al hadath τώρα Τετάρτη 10/6/20. Άλλη πηγή αναφέρει πως τοπικές μαρτυρίες πιστοποιούν πως γαλλικά μαχητικά Rafale πέταξαν πάνω από την πόλη της Σύρτης το μεσημέρι της Τετάρτης..
Ένα μαχητικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας Rafale πέταξε πάνω από την πόλη Sirte και ένα άλλο γαλλικό αεροσκάφος ανεφοδιασμoύ Boeing C-135FR σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στ΄ανοιχτά της λιβυκής ακτής αναφέρει αμυντική σελίδα.
Πηγές ανέφεραν στην τηλεόραση Al-Hadath ότι τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale πετούσαν πάνω από την πόλη Sirte της Λιβύης.
Ο ανταποκριτής επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη Rafale πέταξαν πάνω από το Sirte. Είπε: 4 γαλλικά αεροσκάφη Rafale τροφοδοτήθηκαν από το αεροπλάνο Boeing στη Sirte.
Στο ίδιο πλαίσιο, ένας ιταλικός ιστότοπος που ειδικεύεται στην παρακολούθηση αεροσκαφών δήλωσε ότι τα γαλλικά μαχητικά απογειώθηκαν από την πόλη της Μασσαλίας στη νότια Γαλλία. Μεταξύ του αεροσκαφών το ένα είναι «Stratotanker» Boeing C-135FR της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, του οποίου η αποστολή είναι να παρέχει στα μαχητικά καύσιμα ενώ βρίσκονται στον αέρα.
Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι τα αεροπλάνα πέταξαν στη δυτική Λιβύη και ότι η αποστολή προφανώς συνεχίστηκε.
To site itamilradar αναφέρει ”Νέα γαλλική αποστολή στα δυτικά της Λιβύης”
Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε από την Istres AB, στη νότια Γαλλία, μέχρι το Στενό της Σικελίας, ένα «Stratotanker» της Boeing C-135FR της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (735). Το αεροσκάφος ακολούθησε τη συνήθη διαδρομή που χρησιμοποίησαν τα γαλλικά tanker κατά την πτήση προς τη Λιβύη.
Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 08:23 CEST και εξαφανίστηκε γύρω στις 09:56 CEST.
Η αποστολή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη (12:00 τοπική ώρα). Το Stratotanker δεν είναι μόνο του και μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν πιθανώς κι άλλα γαλλικά αεροσκάφη.
Και ενώ η Γαλλία μια από τις μεγάλες δυνάμεις που υποστηρίζουν το Χαφτάρ στέλνουν μαχητικά για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έναντι τουρκικής επιθετικότητας ο Γερμανός πρέσβης στη Λιβύη είχε συνάντηση με το στρατάρχη Χαφτάρ καθώς η Γερμανία δήλωσε πως υποστηρίζει την πρωτοβουλία Καΐρου για εκεχειρία.
Εικόνα
Αίγυπτος και Γαλλία δηλώνουν ετοιμοπόλεμες ενώ η Ρωσία έχει ακόμη τουλάχιστον 1700 μαχητές στο έδαφος στο πλευρό LNA ,εκτός του στρατιωτικού υλικού που παράσχει..
Από την πλευρά της η Τουρκία κι επίσημα απορρίπτει την πρωτοβουλία εκεχειρίας Καΐρου αφού ο ΥΠΕΞ της Mavlut Cavusoglu λέει ότι η πρωτοβουλία Αιγύπτου πέθανε εν τη γενέσει της προσθέτοντας ότι ο διάλογος για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη θα όφειλε να γίνει υπό την αιγίδα ΟΗΕ. Τώρα η Αίγυπτος είναι αυτή που οφείλει ν΄απαντήσει καθώς έληξε το τελεσίγραφο της…
dimpenews.com