ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Βρέθηκε το φάρμακο για τον Κορονοϊό; - H ιβερμεκτίνη σκοτώνει τον covid19 σε 48 ώρες! - .Αυτό απέδειξε μελέτη του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Έρευνας (BDI) Πανεπιστημίου Monash Μελβούρνης




Μια διεπιστημονική μελέτη που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας (BDI) του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης με το Ινστιτούτο Λοιμωξιολογίας και Ανοσίας του Ινστιτούτου Peter Doherty έδειξε ότι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο που είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο σκοτώνει τον ιό covid19 μέσα σε 48 ώρες.
Η ερευνήτρια του ινστιτούτου Monash , κ. Kylie Wagstaff, δήλωσε ότι οι επιστήμονες απέδειξαν με κυτταροκαλλιέργεια ότι το φάρμακο Ivermectin σταμάτησε την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2 εντός 48 ωρών.
“Ανακαλύψαμε ότι ακόμη και μια απλή δόση θα μπορούσε ουσιαστικά να αφαιρέσει όλα τα ιικά φορτία ( RNA) σε 48 ώρες και ότι ακόμη και σε 24 ώρες υπήρξε μια πραγματικά σημαντική μείωση αυτών”, δήλωσε με τη σειρά του ο Δρ Wagstaff.
Η Ivermectin είναι ένα εγκεκριμένο αντιπαρασιτικό φάρμακο το οποίο έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό in vitro έναντι ενός ευρέος φάσματος ιών, συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV, Dengue, Influenza και Zika.
Ο Δρ Wagstaff προειδοποίησε ότι οι δοκιμές που διεξήχθησαν στη μελέτη ήταν in vitro και ότι για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων θα έπρεπε να πρέπει να χορηγηθεί σε ανθρώπους.
“Η Ivermectin χρησιμοποιείται ευρέως και θεωρείται ασφαλές φάρμακο. Πρέπει τωρα να κατανοήσουμε εάν η δόση που δύναται να χρησιμοποιηθεί στον ανθρώπινο οργανισμό θα είναι αποτελεσματική – αυτό είναι το επόμενο βήμα.”Παρόλο που ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί η ιβερμεκτίνη στον ιό δεν είναι γνωστός, είναι πιθανό, με βάση τη δράση του σε άλλους ιούς, να σταματήσει ο ιός να “εξολοθρεύει” την ικανότητα των κυττάρων να καθαρίσουν ανέφερε ο Δρ Wagstaff. Η χρήση της ιβερμεκτίνη για την καταπολέμηση του COVID-19 θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των περαιτέρω προκλινικών δοκιμών και τελικά από τις κλινικές δοκιμές, με μια χρηματοδότηση που απαιτείται επειγόντως για να συνεχισθεί η έρευνα.Η ιβερμεκτίνη είναι ένας αναστολέας του ιού COVID-19..
Μία μοναδική αγωγή είναι ικανή να επιφέρει 5000-πλάσια μείωση στον ιό σε 48 ώρες σε κυτταροκαλλιέργεια.
Η Ivermectin είναι εγκεκριμένη από το Food and Drug Administration για παρασιτικές μολύνσεις, και είναι ευρέως διαθέσιμη, λόγω της συμπερίληψής της στον κατάλογο μοντέλων βασικών φαρμάκων του Π.Ο.Υ. Η έρευνα αυτά δημοσιοποιήθηκε στις 3/4/20 στο επιστημονικό περιοδικό Antiviral Research.
dimpenews.com