ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Tο Ισραήλ επιτέθηκε στον Λίβανο




Όπως μεταδίδει το al manar το πρωί της Κυριακής το πυροβολικό του Ισραήλ έβαλε κατά πολλών θέσεων σε Shebaa Farms και υψώματα Kfarshuba κατά μήκος των συνόρων με Νότο του Λιβάνου……….Το ισραηλινό πυροβολικό χρησιμοποίησε κανόνια των 155 mm από τις αναπτύξεις του στην Zaoura στους πρόποδες του κατεχόμενου συριακού Golan.
Παράλληλα ισραηλινά drones στοχεύουν με εμπρηστικές ύλες δάσος με βελανιδιές στην ύπαιθρο στη Bastara πλησίον της Kfarshuba.
Yπάρχουν αναφορές πως το ισραηλινό πυροβολικό επιτέθηκε σε θέση στο Jabal al-Rous πλησίον της Kfarshouba.
UPDATE H HEZBOLLAH ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΤΑΝΚ: 4 Iσραηλινοί στρατιώτες νεκροί και τραυματίες.
Η Hezbollah απάντησε στα ισραηλινά χτυπήματα κι αυτή την Κυριακή 1.9.19 κατέστρεψε ένα τανκ του ισραηλινού στρατού στον εποικισμό της Avivim στο βορρά του Ισραήλ κοντά στον λιβανέζικο οικισμό Maroun al-Ras.
« Στις 16H15 (13H15 GMT), η μονάδα των  »μαρτύρων Hassan Zbib και Yasser Daher » (που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στις 25/8 κατά της Συρίας) κατέστρεψε ένα στρατιωτικό όχημα στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο στην Avivim »,ανέφερε η Hezbollah σε ανακοινωθέν.Και συνεχίζει : « οι στρατιώτες που επέβαιναν σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ».
Εικόνα
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου της Τσαχάλ αναγνώρισε πως αντιαρματικοί πύραυλοι της Hezbollah βομβάρδισαν μια βάση και ισραηλινά άρματα μάχης.
Ισραηλινά ελικόπτερα έσπευσαν στον τόπο της επιχείρησης για διακομιδή νεκρών και τραυματιών στο νοσοκομείο Safad,μετέφεραν τα ισραηλινά médias.
Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ειδοποίησε τους εποίκους να πάνε στα καταφύγια και έριξε 40 ρουκέτες κατά αγροτικών περιοχών κενών στους οικισμούς Maroun al-Ras, Aitaroun και Yaroun (Ν Λιβάνου).
Ο Benjamin Netanyahu, κάλεσε ΗΠΑ και Γαλλία να παρέμβουν για να θέσουν τέλος στις εντάσεις στα σύνορα του Λιβάνου. al manar
dimpenews.com