ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Οι γαμπροί... της αποτυχίας. - Γιατί κάποιος ενεργός πολιτικός αποφασίζει ν’ αλλάξει....!!






Του Γιάννη Πανούση
Για μιά στιγμή το είδωλό μου μεγεθύνεται στο είδωλό σου που μεγεθύνεται στο είδωλό του
Μ.Πρατικάκης

Αναρωτιέμαι γιατί κάποιος ενεργός πολιτικός αποφασίζει ν’ αλλάξει κόμμα. Προφανώς γιατί άλλαξε ο ίδιος (πολιτικά, ιδεολογικά, φιλοσοφικά κλπ.). Προφανέστερα γιατί άλλαξε ο πολιτικός κόσμος γύρω του (νέος αρχηγός του κόμματος, αλλαγή πορείας κλπ). 
Προφανέστατα γιατί άλλαξαν τα συμφέροντά του. Ανακάλυψε αιφνιδίως ότι ανήκει σε λάθος χώρο κι εκπροσωπεί λάθος τάξη (προσώπων και πραγμάτων). 
Οπότε ‘’δυοίν θάτερον*’’: ή εγκαταλείπει την πολιτική αποσυρόμενος με αξιοπρέπεια στα ενδότερα του βίου του ή προτιμάει να εγκαταλείψει την αξιοπρέπειά του εμφανιζόμενος με νέο κομματικό look.
Η χειρότερη των περιπτώσεων είναι όταν ο εν λόγω πολιτικός τύπος αισθάνεται απειλούμενος από το παρελθόν του και πιστεύει ότι "μετακομίζοντας" θα παραγραφούν τ’ ανομήματα (του ίδιου ή της παρέας του) και θ’ αποδοθεί λευκός (ή μάλλον κατά περίπτωση: καθαρός κόκκινος ή καθαρός γαλάζιος) στην κοινωνία.
Γιατί τα γράφω αυτά; Ίσως διότι η περίοδος των μεταγραφών θα συνεχιστεί με μεγαλύτερους ρυθμούς καθώς η ηθική αυτή παθογένεια έχει δυστυχώς περίπου "νομιμοποιηθεί" στο πολιτικό μας σύστημα (στο όνομα διαφόρων σκοπιμοτήτων).
Θέλω να ελπίζω ότι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στη φάση αποτίναξης από πάνω τους της παλιάς "κομματίλας" και καμαρίλας (ο πρώτος τη δεξιίλα και ο δεύτερος την αριστερίλα) δεν θα πέσουν στην παγίδα της άντλησης πολιτικού προσωπικού από τους ευκαιριακούς γυρολόγους.
ΥΓ. Αλήθεια το ΚΙΝΑΛ από ποιόν ιό πάει ν’απαλλαγεί; από την ΠΑΣΟΚίλα;
Ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη
  * Σημείωση του Blog: Το δυοίν θάτερον σημαίνει από τα δύο το ένα 



πηγή: https://www.capital.gr/me-apopsi/3380634/oi-gamproi-tis-apotuxias