ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

O Erdogan ανακοίνωσε ότι αρχίζει εισβολή στα Ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία και ενημέρωσε ΗΠΑ-Ρωσία




Πριν από λίγο ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ο τουρκικός στρατός θα μπει στην περιοχή Ανατολικά του Ευφράτη στη Β Συρία και είπε πως ήδη το διαμήνυσε σε ΗΠΑ και Ρωσία. » Πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις σε Afrin, Jarablous και al-Bab, και διεξάγουμε τώρα μια επιχείρηση στα Ανατολικά του Ευφράτη. Πληροφορήσαμε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ » είπε στην ομιλία του για τα διπλά εγκαίνια νοσοκομείου στην Bursa και του αυτοκινητόδρομου Κων/πολης-Σμύρνης. aa
Το TRT αναφέρει πως ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπει στην περιοχή Ανατολικά του Ευφράτη και η Άγκυρα μοιράστηκε αυτή την πληροφορία με ΗΠΑ-Ρωσία.
Στην ομιλία του τόνισε πως  »διανύουμε μια περίοδο σύγκρουσης με αυτούς που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας μας και οφείλουμε να είμαστε ένα… Πιστεύουμε στο δίκαιο, στο νόμο και στο μέλλον της χώρας μας…Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε στα χτυπήματα στις επιθέσεις κατά της χώρας μας… »
Τελείωσε η υπομονή μας με τις ΗΠΑ για την εξεύρεση συμφωνίας για εγκατάσταση safe zone στη ΒΑ Συρία πρόσθεσε..
Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μια επιχείρηση ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που ελέγχεται από το κουρδικό YPG, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan την Κυριακή (4 Αυγούστου) σύμφωνα με το NRT.
Mέχρι τώρα το συριακό κράτος επί της επικράτειας ελέγχει το 62%, ΥPG υποστηριζόμενοι από ΗΠΑ 28% και Τουρκία και  »συριακή αντιπολίτευση’ ,τρομοκράτες προσκείμενοι σε αυτήν το 10%.
Στο μεταξύ μάχες ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ τούρκικου στρατού και (SDF) στα ΒΑ της συριακής πόλης Qamishli.Ο τουρκικός στρατός έβαλε με πυροβολικό κατά θέσεων του SDFστο Qamishli και πλησίον των τουρκικών συνόρων ενώ 2 θέσεις του τουρκικού στρατού καταστράφηκαν 3 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4 άλλο τραυματίστηκαν από την επίθεση του SDF, σύμφωνα με το Fars.
dimpenews.