ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Μην εφαρμόζετε τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά. Κόψτε την 13η σύνταξη και ακυρώστε την μείωση του αφορολόγητου !







Η Ελλάδα θα πρέπει θα υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις και να εμφανίσει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022, αναφέρει η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα κέρδισε το 2018 ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ από τα δάνεια του ESM.


Ερωτηθείς σχετικά, ο Κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε την «ανησυχία» του ότι τα εν λόγω μέτρα «θέτουν σε κίνδυνο» την εκπλήρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, όπως «επιβεβαίωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της». Ωστόσο, επισήμανε ότι «λαμβάνει υπόψη» τη θέση της κυβέρνησης ότι ο στόχος θα επιτευχθεί παρά τα μέτρα αυτά, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο μισό του έτους» και ότι «πρόκειται μόνο για εκτιμήσεις».
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που λήφθηκαν όπως η 13η σύνταξη, οι κοινωνικές παροχές, η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που θεωρείται όπως είπε «αναπτυξιακό μέτρο», καθώς και η αλλαγή στο νόμο της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (HCAP), για την οποία είπε πως αποτελεί «ξεκάθαρη παράβαση της συμφωνίας»
Επίσης, σημείωσε ότι οι όποιες αλλαγές δεν έγιναν μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς, όπως είχε συμφωνηθεί. «Θα επιστρέψουμε σε όλα αυτά με τη νέα κυβέρνηση και θα εργαστούμε με όποια κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Κ. Ρέγκλινγκ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει πως σε περίπτωση που «δικαστικές αποφάσεις ανατρέπουν βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι oποίες δημοσιονομικές επιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό από μεταρρυθμίσεις εντός του ίδιου τομέα πολιτικής». Τέλος, αναφέρει πως «απαιτούνται περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της παραγωγικότητας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να συμπληρώσουν τη στρατηγική ανάπτυξης της χώρας».
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι «μεταρρυθμίσεις για να καταστεί το οικονομικό περιβάλλον περισσότερο φιλικό προς τις επιχειρήσεις, να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την επίλυση νομικών διαφορών, να βελτιωθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, διατηρώντας παράλληλα το σημερινό της μέγεθος και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των κρατικών επιχειρήσεων».














πηγή:https://www.ert.gr/frontpage/esm-i-ellada-desmeyetai-na-emfanisei-protogenes-pleonasma-35-toy-aep-eos-to-2022-video/